Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Május >>
KeSzeCsüSzoVa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2931    

Üzemlátogatás a kecskeméti Mercedes gyárba

2017. május 29.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara üzemlátogatást szervez a kecskeméti Mercedes-Benz gyárba 2017. június 26-ára, az önkéntes kamarai tagoknak ingyenes rendezvény keretében 40 főnek van lehetősége a programon részt venni, ezért korlátozott számban áll módunkban jelentkezéseket elfogadni.

Bankgarancia – amikor a bank vállal kötelezettséget

2017. május 9.

A hazai kereskedelemben egyre népszerűbb fizetési biztosítékként jelennek meg a bankgaranciák. A garanciavállalással a bank arra kötelezi magát, hogy a kedvezményezett első írásbeli felszólítására, az alapügyletre való tekintet nélkül, jellemzően feltétel nélkül, azonnal fizetést teljesítsen. A garanciák alkalmazásánál számos esetben nem adásvétel vagy szolgáltatásnyújtás áll a háttérben, hanem valamilyen – például fizetési, szerződéses vagy szállítási – kötelezettség teljesítése. Persze, mint minden biztosíték, ez is pénzbe kerül.

Tőkeakadémia 5. tréning

2017. április 19.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Tőkeakadémia 5. tőkebevonási ismeretek témára fókuszáló kiscsoportos, interaktív képzést tart kétszer kétnapos bontásban, a Visegrád Hotelben. A képzéssel a céljuk a magyar vállalkozások forrás-, illetve tőkebevonási ismereteinek, képességeinek fejlesztése, ezen keresztül pedig a befektetéseket vonzó tulajdonságaik javítása.

Dunaújváros Kézművességéért Díjak: életutakat ismertek el

2017. április 13.

Második alkalommal adták át a kamara küldöttgyűlése előtt a Dunaújváros Kézművességéért Díjakat, melyeket idén három ismert városi szakember vehette át.

Karriernap-állásbörze: kettősség jellemzi a munkaerő-piaci helyzetet

2017. április 12.

Nagyszabású karriernapra és munkaerő-piaci börzére várták az érdeklődőket tegnap a helyi egyetemen. Harminchat vállalkozás standja fogadta tegnap a Duna-Munka-Top program keretében megrendezett állásbörze résztvevőit.

Indul az MKIK GVI 2017. áprilisi online konjunktúra felvétele

2017. április 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaiban mintegy 18 millió vállalkozás adataira alapozva ad előrejelzést az európai gazdasági konjunktúra várható alakulásáról.

Gyártót keresnek egy alkatrész előállítására

2017. március 28.

Egy marosvásárhelyi magyar vállalkozó kereste meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát azzal, hogy gyártót keresnek egy alkatrészhez (részletek a csatolmányban), amelyet Nyugat-Európába szállítanának más alkatrészekkel együtt. Az éves darabszám: egymillió.

Tájékoztató a tagdíjszámítással kapcsolatos tudnivalókról

2017. március 16.

Jelen tájékoztatónkkal segítséget szeretnénk nyújtani Önnek ahhoz, hogy a  tagdíjszámítással kapcsolatos tudnivalókról minél több információval rendelkezzen.

A munkaügyi hatóság tavalyi országos hatósági ellenőrzéseink tapasztalatai

2017. március 14.

A munkaügyi hatóság 2016. évi országos hatósági ellenőrzési tervének megvalósulásáról szóló jelentés” című dokumentumot az NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya juttatta el az MKIK részére, a cikk mellékletéből tötlhető le!

A vállalati hitelfelvétel alakulása Magyarországon (2012-2016)

2017. március 13.

A MKIK GVI elemzése a vállalati hitelfelvételt és beruházási hajlandóságot meghatározó tényezőkkel foglalkozik. Magyarországon az utóbbi években a több lépés is ösztönözte a vállalatok hitelfelvételi aktivitását (például a jegybanki alapkamat-csökkentése és alacsony szinten tartása; a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Hitelprogram, továbbiakban NHP). A beruházási hajlandóságot befolyásoló tényezők közül alapvetően három tényezőt elemnek ki: a kamatfelár, illetve a kamatkörnyezet alakulását, az intézményi és a szabályozási környezet minőségét és az üzleti szektor konjunkturális helyzetét és kilátásait.

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2017. május 11.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.  A pályázat célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, minőségi kézműipari termékek bemutatása, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése/javítása, a magyar kézműiparban a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyítése, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, népi kézműves mesterségek hagyományainak továbbéltetése.

Egy arany, két ezüst és egy bronz az idei Szakma Sztáron

2017. április 27.

A díjkiosztóval tegnap véget ért a tizedik Szakma Sztár Fesztivál, az országos szakmai versenyek döntője, szép helyi érdekeltségű eredményekkel. Helyezések, fotógaléria!

Küldöttgyűlés: fókuszban az együttműködések

2017. április 13.

Küldöttgyűlést tartott tegnap a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, a tavaly megválasztott küldöttek először gyűltek össze előző évet értékelő, adott évről döntő fórumukra.

Megjelent a Gazdasági Tükör újabb száma

2017. április 13.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Dunaújvárosi Hírlapban megjelent Gazdasági Tükör című mellékletében a kamara éves rendes küldöttgyűléséről, a Dunaújváros Kézművességéért Díjak átadásáról, a tavaszi pályaorientációs tevékenységről, az ezen a téren formálódó együttműködésről, valamint az építőipari témákban tartott előadásokról olvashatnak.

Építőipari vállalkozásokat érintő témákban tartottak előadást a kamaránál

2017. április 7.

A városi kamara rendezvényén két, a hazai építőipart, építtetőket aktuálisan érintő témáról volt előadás tegnap. Egyiken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) aktualitásairól, a másikban az építésügyi jogszabályváltozásokról volt szó.

Munkavédelmi képviselők képzése – továbbképzés

2017. április 3.

OKJ Szám: Fktv. hatálya alá nem tartozó képzés – jelentkezés azonnal. A képzés célja: a továbbképzést elvégző jogosult és köteles a megválasztó munkavállalókat megillető jogok gyakorlására, kötelezettségek teljesítésére, ha azok munkahelyeit, munkavégzési folyamatait ellenőrzi, azok hatásának van kitéve.

Harmadszor indított támogatott mesterképzést a kamara

2017. március 23.

Ismét támogatott formában indult mesterképzés a városban a helyi kamara szervezésében, huszonnégyen vehetnek részt rajta, négy szakmában. Tegnap tartották a megnyitót.

Beszállítófejlesztési, valamint folyamatfejlesztési programok ajánlása

2017. március 16.

A KVALIKON Kft által a közeljövőben tervezett két programot szeretnénk a figyelmébe ajánlani: Beszállító Fejlesztési Fórum és X. Lean Fórum – Folyamatfejlesztési Konferencia.

Tájékoztatás az e-kereskedelmi vállalkozásokra vonatkozó új előírásokról

2017. március 14.

Kara Ákos NFM infókommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának megküldött tájékoztató anyaga az e-kereskedelmi vállalkozásokra vonatkozó új előírásokról.

Termékfejlesztés az exit-interjú segítségével

2017. március 10.

A boldog ügyfél a legjobb reklám! De mi történik, ha nem boldog sem a vevő, sem a cég? A folyamat gyakran visszafordítható, de az is előfordul, hogy mindkét félnek jobb az elválás. Ilyenkor érdemes egy exit-interjú keretében meghallgatni egykori ügyfelünket, ezzel segítve a szolgáltatás-, illetve termékfejlesztést! – tanácsolja a Vállalkozók Fóruma.