Pentelei Futárszolgálat kérdőíve

2014. október 20.

Az alábbi kérdéslistát azért készítette Pentelei Futárszolgálat Kft., hogy felmérjék a helyi gazdasági élet szereplőinek csomagküldési és áruszállítási szokásait. Kitöltése kevesebb, mint egy percet vesz igénybe, de ezzel jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy mihamarabb elérhető legyen egy rendkívül rugalmas és kedvező áru helyi futárszolgálat. A kérdőívet kitöltők között kisorsolnak egy 100.000 forint értékű, 1 éven át felhasználható csomagküldő szolgáltatást!

Üzleti környezet Szerbiában

2014. október 17.

„Üzleti környezet Szerbiában” címmel 2014. november 4-én, Budapesten tartanak gazdasági fórumot  a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata szervezésében.

Magyar - török gazdasági fórum és üzletember találkozó

2014. október 16.

Az MKIK Magyar – Török Tagozata 2014. október 27-én 15 órai kezdettel Magyar – Török Gazdasági Fórumot és üzletember találkozót szervez a Nigdei Kereskedelmi és Iparkamarától érkező 45 fős üzleti delegáció tagjaival. A fórumot követően a  török kereskedelmi tanácsossal és a   TÜMSIAD elnökével is lesz lehetőség személyes konzultációra. A rendezvényen szívesen látják a területi kamarák török piac iránt érdeklődő tagvállalatait.

MKIK üzleti delegáció Münchenbe

2014. október 13.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata dr. Parragh László elnök vezetésével 2014. november 10 – 13. között üzleti delegációt szervez Münchenbe. A delegáció tagjai a helyi kamarai és üzleti partnerek által szervezett üzleti fórumokon, üzletember-találkozón, az Electronica 2014 kiállításon valamint BMW gyárlátogatáson vehetnek részt.

Kamara Galéria: Brindza László tárlata

2014. október 12.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházának Kamara Galériájában október 10-én, pénteken nyílt meg Brindza László kiállítása ...fény és természet... címmel. A tárlatot Nyári Gyula tanár nyitotta meg, elmondott beszédét itt elolvashatja, aki lemaradt az eseményről! A kiállítás megtekinthető november 6-áig, hétköznap 8-tól 16 óráig.

Megjelent a Gazdasági Tükör új száma

2014. október 10.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával készülő, a Dunaújvárosi Hírlapban megjelenő, Gazdasági Tükör című négyoldalas mellékletben többek között interjút olvashatnak a dr. Simon László kormánymegbízottal a kormányhivatal közösségszervező szerepéről a gazdaság terén, az erősödő kamarai kapcsolatairól, bemutatjuk az MKIK GVI gazdasági kutatóintézet tevékenységét, valamint a Momert múltját, jelenét. Megújuló energiákról szóló rovatunkban az elektromos kerékpárokról találhatnak írást. Jó olvasást!

Dunaújvárosi dobogó a szakmák Európa-bajnokságán

2014. október 6.

A franciaországi Lille városában megrendezett Euroskills versenyen 11 magyar dobogós helyezés született. Dunaújvárosi éremnek is örülhettünk, hiszen a magyar, Fehér Zsuzsanna és a dunaújvárosi Gál Mónika Patrícia alkotta páros az ápolás és gondozás szakmában harmadik helyen végzett. Beszámoló képgalériával!

IV. Magyar Karbantartási Konferencia a Dunaújvárosi Főiskolán

2014. október 2.

Fókuszban az atomerőművi karbantartás címmel rendezik meg a Dunaújvárosi Főiskolán a IV. Magyar Karbantartási Konferenciát október 16-17-én. Az esemény fórumot biztosít a Magyarországon működő cégek, intézmények, vállalkozások karbantartó-javító, üzemfenntartó vezetői, oktatói és gyakorló szakemberei részére szakmai véleménycserékre, formális és informális keretek között.

Az Audinál járt az innovációs és a marketing klub

2014. szeptember 26.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Klubja és a HÍD Egyesület Marketing Klubja szervezett ismét sikeres közös rendezvényt.

Workshop Ljubljanában

2014. szeptember 25.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium kérésére ezúton tájékoztatjuk Önöket arról, hogy az Európai Bizottság (EB) kezdeményezése alapján 2014 őszétől 2015 tavaszáig Európa különböző városaiban 21 konferenciát és tematikus workshopot rendeznek abból a célból, hogy az érintettek megoszthassák az uniós belső piac működésével kapcsolatos tapasztalataikat, valamint hangot adjanak a további uniós szintű döntéshozatalra vonatkozó javaslataiknak. Az első workshopra 2014. október 20-án, Ljubljanában kerül sor.

Cseh-magyar energetikai fórum

2014. október 18.

A Cseh Köztársaság Nagykövetsége és a Cseh-Magyar Kereskedelmi Kamara „Cseh-magyar energetikai fórum” címmel üzletember-találkozót szervez 2014. október 29-én, szerdán, 10.00 órai kezdettel a Cseh Köztársaság Nagykövetségén.

Nemzetközi járműipari szakkiállítás-csokor a Hungexpón

2014. október 16.

Automotive Hungary - 2014. november 5-7. (szerda-péntek) Autótechnika – 2014. november 6-8. (csütörtök-szombat). Látogasson el ön is a járműipar komplex fórumára.

Balkan Trade Bridge 2014 – Szófia

2014. október 15.

A budapesti bolgár nagykövetség kérésére ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket a "Balkan Trade Bridge 2014" elnevezésű rendezvényre, melyre 2014. december 4-én kerül sor Szófiában. A rendezvény külföldi résztvevői Bulgária és a régió beszállítóival folytathatnak tárgyalásokat. A programot rendhagyó módon szervezik, mivel a potenciális vevők lesznek a kiállítók, és a beszállítók keresik fel a standokat (előzetes egyeztetés alapján).

A gyakorlati képzésben résztvevő gyakorlati oktatók számára ingyenes módszertani továbbképzés

2014. október 13.

Dunaújváros Megyei jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara a gyakorlati képzésben résztvevő gyakorlati oktatók számára ingyenes 60 órás módszertani továbbképzést szervez a TÁMOP 2.3.4. B-13/1-2013-0001 "Dolgozva tanulj!" projekt keretében.

Rezsicsökkentés vállalkozók részére

2014. október 10.

Az Európai Civil Koordinációs Egyesület által ajánlott megoldás az energiaköltségek csökkentésére nyújt lehetőséget. Magyarországon legnagyobb számban vannak azon vállalkozások, szervezetek, önkormányzatok, települések amelyek, saját fogyasztásuk révén nem képviselnek vonzó lehetőségeket az energetikai kereskedőknek. Számukra kínálják az együttműködés előnyeit.

Indul az MKIK GVI 2014. októberi online konjunktúrafelvétele

2014. október 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Gyakornoki program: tájékoztató a résztvevőknek

2014. október 4.

A frissen szakmát szerzett fiatalok foglalkoztatását segítő gyakornoki program végrehajtásáról tartottak tájékoztatót pénteken a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál a pályázaton nyertes vállalkozások számára.

Oktatókat keresünk mesterképzésekhez

2014. szeptember 26.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara a TÁMOP-2.3.4. B-13/1 azonosító számú „Dolgozva tanulj!” elnevezésű projekt keretében meghirdetett mesterképzések lebonyolításához oktatókat keres.

Legyen Ön is sikeres vállalkozásával Németországban!

2014. szeptember 25.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Legyen Ön is sikeres vállalkozásával Németországban!címmel üzleti szemináriumot szervez október 9-ére, Budapestre.

Tájékoztató fórum a gyakornoki program nyerteseinek - TÁMOP 2.3.4. A-13/1

2014. szeptember 24.

Dunaújváros Megye Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara az Econoserve Pályázati és Üzleti Tanácsadó Kft.-vel együttműködésben  tájékoztató fórumot szervez a „TÁMOP 2.3.4. A-13/1-2013-0001 Gyakornoki program nyerteseinek október 3-án (péntek) 13 órára, a kamara székházába (Latinovits Z. u. 10.). Jelentkezési határidő szeptember 30-a.