Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Március >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27293031  

Közeleg a kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje: március 31.

2017. március 16.

Felhívjuk a gazdálkodó szervezetek figyelmét, hogy a 2017. évi 5.000 Ft kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2017. március 31.  a 2011. évi CLVI. törvény értelmében. Befizetési lehetőségek: személyesen székházunkban, vagy átutalással. Az utalás közleményében minden esetben feltüntetendő a vállalkozás adószáma, és hogy kamarai hozzájárulás. Változott a köztartozásnak minősülő kamarai hozzájárulás behajtásának módja, kérjük, figyeljenek erre!

Gyártót keresnek egy alkatrész előállítására

2017. március 28.

Egy marosvásárhelyi magyar vállalkozó kereste meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát azzal, hogy gyártót keresnek egy alkatrészhez (részletek a csatolmányban), amelyet Nyugat-Európába szállítanának más alkatrészekkel együtt. Az éves darabszám: egymillió.

Karriernap-Állásbörze

2017. március 23.

Ismét megrendezik a Karriernap-Állásbörzét a Dunaújvárosi Egyetem A épületében április 11-én 9-től 13 óráig a Fejér Megyei Kormányhivatal, a városi önkormányzat, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, az egyetem és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum együttműködésében: a térség legjelentősebb foglalkoztatóinak kiállítása, pályaorientációs és álláskeresési tanácsadások, cégbemutató előadások.

Magyar-Német Gazdasági Nap

2017. március 21.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata üzleti szemináriumot szervez ,,Magyar-Német Gazdasági Nap’’ címen, Budapesten, 2017. április 4-én, 14:30 órai kezdettel.

Beszállítófejlesztési, valamint folyamatfejlesztési programok ajánlása

2017. március 16.

A KVALIKON Kft által a közeljövőben tervezett két programot szeretnénk a figyelmébe ajánlani: Beszállító Fejlesztési Fórum és X. Lean Fórum – Folyamatfejlesztési Konferencia.

A munkaügyi hatóság tavalyi országos hatósági ellenőrzéseink tapasztalatai

2017. március 14.

A munkaügyi hatóság 2016. évi országos hatósági ellenőrzési tervének megvalósulásáról szóló jelentés” című dokumentumot az NGM Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya juttatta el az MKIK részére, a cikk mellékletéből tötlhető le!

Kamarai üzleti delegáció Mumbaiba szállástámogatással

2017. március 14.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017. április 24-28. között üzleti delegációt szervez Indiába, Mumbaiba a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával.

Termékfejlesztés az exit-interjú segítségével

2017. március 10.

A boldog ügyfél a legjobb reklám! De mi történik, ha nem boldog sem a vevő, sem a cég? A folyamat gyakran visszafordítható, de az is előfordul, hogy mindkét félnek jobb az elválás. Ilyenkor érdemes egy exit-interjú keretében meghallgatni egykori ügyfelünket, ezzel segítve a szolgáltatás-, illetve termékfejlesztést! – tanácsolja a Vállalkozók Fóruma.

Sémákon túl, energianyerő workshop Vezetőknek

2017. március 2.

Csináljunk Önnek együtt több időt! A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában induló programot azoknak ajánljuk, akik szeretnének hatékonyabb, felkészültebb és tudatosabb vezetőként valódi versenyelőnyre szert tenni a piacon és nyitottak a fejlődésre.

MKIK Gazdasági Évnyitó

2017. február 28.

 

Azon a pályán kell maradni, ahol vagyunk, 2017-2020 között meg kell védeni azt a lehetőséget, hogy a magyar gazdaság bővülése a 3-5 százalékos sávban legyen. Közben végre kell hajtani egy versenyképességi fordulatot, és 2020 után az 5 százalék fölötti növekedési tartományt kell elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök az MKIK február 28-án rendezett gazdasági évnyitóján Budapesten.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Modern vállalkozás: pályázati felkészülés

2017. február 22.

A decemberben kiírt informatikai pályázattal már a konkrét fejlesztések előkészítése a tétje a Modern Vállalkozások Programjának. Tudósítás a dunaújvárosi Információs Napról képgalériával.

Előadások építőipari témákban a kamaránál

2017. március 23.

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara ezúton tisztelettel meghívja Önt az Újabb változások az  elektronikus építési napló használatában, TSZSZ munkája a gyakorlatban, esettanulmányok az építőipari vitarendezésben építőipari tájékoztató fórumra, 2017.április 06. (csütörtök) 13.30 órára. Helyszín: Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székháza (Dunaújváros, Latinovits Z. u.10.).

Harmadszor indított támogatott mesterképzést a kamara

2017. március 23.

Ismét támogatott formában indult mesterképzés a városban a helyi kamara szervezésében, huszonnégyen vehetnek részt rajta, négy szakmában. Tegnap tartották a megnyitót.

Tájékoztató a tagdíjszámítással kapcsolatos tudnivalókról

2017. március 16.

Jelen tájékoztatónkkal segítséget szeretnénk nyújtani Önnek ahhoz, hogy a  tagdíjszámítással kapcsolatos tudnivalókról minél több információval rendelkezzen.

Pioneers into Practice program

2017. március 16.

Elindult a Climate-KIC Pioneers into Practice programja, aminek a célja, hogy elősegítse az alacsony széndioxid kibocsátással működő, versenyképes európai gazdaság kialakulását. Ennek érdekében klímaváltozással és fenntarthatósággal foglalkozó szakértőket helyeznek el fogadó szervezeteknél 4-6 hétre. A különböző hátterű szakértők és szervezetek együttműködésével, tapasztalatcseréjével fejlődik a résztvevők innovációs képessége. A részvétel költségeit a program 2000 eurós keretben támogatja. Jelentkezési határidő: április 14.

Tájékoztatás az e-kereskedelmi vállalkozásokra vonatkozó új előírásokról

2017. március 14.

Kara Ákos NFM infókommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának megküldött tájékoztató anyaga az e-kereskedelmi vállalkozásokra vonatkozó új előírásokról.

A vállalati hitelfelvétel alakulása Magyarországon (2012-2016)

2017. március 13.

A MKIK GVI elemzése a vállalati hitelfelvételt és beruházási hajlandóságot meghatározó tényezőkkel foglalkozik. Magyarországon az utóbbi években a több lépés is ösztönözte a vállalatok hitelfelvételi aktivitását (például a jegybanki alapkamat-csökkentése és alacsony szinten tartása; a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett Növekedési Hitelprogram, továbbiakban NHP). A beruházási hajlandóságot befolyásoló tényezők közül alapvetően három tényezőt elemnek ki: a kamatfelár, illetve a kamatkörnyezet alakulását, az intézményi és a szabályozási környezet minőségét és az üzleti szektor konjunkturális helyzetét és kilátásait.

MKIK Hírlevél 2017/III.

2017. március 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara márciusi elektronikus hírlevelében a Gazdasági Évnyitóról és az budapesti Eurochambres elnökségi ülésről olvashatnak részletes beszámolót több más összefoglaló, hír, illetve a szokásos GVI kutatási eredmények mellett. A hírlevelet mellékletünkből töltheti le.

Üzleti delegáció Japánba

2017. március 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2017. május 21-27. között üzleti delegációt szervez Japánba, Tokióba és Oszakába a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány támogatásával. A delegáció tagjai Magyarország Tokiói Nagykövetsége által, a helyi kamarai partnerek támogatásával szervezett üzleti fórumokon és üzletember-találkozón vesznek részt Tokióban és Oszakában. 

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Figyelem: megtévesztési kísérlet gazdálkodó szervezetek terhére

2017. február 23.

Egy gazdálkodó szervezettől érkezett tájékoztatás kapcsán hívta fel figyelmünket, rajtunk keresztül az itt működő vállalkozások figyelmét levelében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egy megtévesztési kísérletre. Körültekintően járjanak el, és ha már díjfizetés történt a most ismertetettek alapján, a feljelentést az illetékes nyomozó hatóságnál minél hamarabb tegyék meg!