Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 December >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
56791011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Konferencia a 2017. évi adójogszabály-változásokról

2016. november 25.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága Tájékoztatási Osztályának munkatársai tartanak előadásokat, melyek fő  témái: a  2017. évi adójogszabály-változások, az egyszerűsített adózási formák: KATA, KIVA, EVA. 2016. Az időpont: 2016. december 9. (péntek) 9-14.30 óra, helyszín a városi kamara székháza (Latinovits Z. u. 10.).

Segítsünk a gyermekrajzok megvásárlásával

2016. december 7.

Az összefogás erejével sikerült elérni, hogy a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítványon keresztül támogatott Pecsét István gyógyulásáért egy egész város és térsége mozduljon meg és segítsen. Az eddigi összefogás garancia arra, hogy a jótékonysági akció folytatása is sikeres legyen.

GINOP-1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése

2016. december 6.

A pályázat célcsoportjába azon vállalkozások (és vállalkozók) tartoznak, amelyek hozzáadottérték-növekedési potenciállal vagy exportnövekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik. A kapacitásbővítése során a korábbi állapotnál nagyobb energiahatékonyságú rendszerek alkalmazása támogatott.

Tájékoztató az online pénztárgép rendelet főbb változásairól

2016. december 5.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara ezúton meghívja Önt és vállalkozása képviselőjét a Tájékoztató az online pénztárgép rendelet főbb változásairól (9/2016. (III.25) NGM rendelet)

szóló rendezvényünkre, melyet konzultáció követ. Helyszín a kamara székháza, időpont: 2016. december 20. (kedd) 10 óra.

MKIK decemberi elektronikus hírlevele

2016. december 2.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara decemberi elektronikus hírlevelében a GVI őszi vállalati konjunktúra felvételének eredményeiről olvashatnak a Fókusz rovatban Kedvező üzleti helyzet, változatlan várakozások címmel. A Kutatás rovatban ennek a vizsgálatnak a részleteivel ismerkedhetnek meg. Emellett számos eseményről, nemzetközi és hazai hírrel kapcsolatban informálódhat a mellékletünkből letölthető anyagból.

Az adózással összefüggő törvénymódosítások szakképzést érintő részei

2016. november 28.

A 2016. november 25-i Magyar Közlönyben megjelent az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2016. évi CXXV. törvény, amely három olyan törvényt is módosít, amely a szakképzést is közvetlenül érinti.

Magyar-vallon networking koktél a MIDEST-en

2016. november 25.

Belgium Vallon Régiójának Kereskedelmi és Gazdasági Képviselete meghívója Önt a párizsi MIDEST ipari beszállítói szakkiállítás keretében a vallon standon megrendezendő magyar-vallon networking koktélra.

A jövő bajnokai vetélkedtek

2016. november 23.

Kezedben a jövőd! címmel rendezett pályaválasztási vetélkedőt a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, a jó hangulatú rendezvényen hívogató díjak várták a dobogós csapatokat. Tudósítás képgalériával!

Pályaorientációról a Gazdasági Tükörben

2016. november 11.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara és a Dunaújvárosi Hírlap együttműködésében megjelenő Gazdasági Tükör című melléklet új számában a kamara pályaorientációs tevékenységének növekvő jelentőségéről készítettek összeállítást.

Kamara Galéria: Barcsay Stúdió kiállítása

2016. november 10.

A Kamara Galéria következő tárlata, a Barcsay Stúdió kiállítása november 11-én, pénteken 18 órakor nyílik, kiállítók: Baráth Adél, Beke Kitti, Geréné Pásztor Mária, Hevér Rudolf, Horváth Helga, Jeszenői Endre, Módra Zsolt, Rozsnyai Virág, Szabó Fanni, Szabó Krisztina, Tubáné Bereczki Izabella, Tuba Réka, V. Mosolygó Ildikó, Vámi Milán. A tárlatot ifj. Koffán Károly festőművész, főiskolai docens nyitja meg, moderátor Balogh Tamás újságíró. A kiállítás december 8-áig tekinthető meg munkanapokon.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara novemberi elektronikus hírlevele

2016. november 7.

Az aktuális hírlevélben a MKIK tisztújító küldöttgyűléséről olvashat a Fókusz rovatban, több nemzetközi hír, külpiaci esemény mellett a kutatás rovatban a hazai vállalatok hitelfelvételi-beruházási hajlandóságáról talál elemzést. A hírlevelet itt töltheti le!

Kamara Galéria: karácsonyi kiállítás és vásár

2016. december 6.

Az év kiállítóinak részvételével nyílik meg a szokásos karácsonyi kiállítás és vásár a Kamara Galériában 2016. december 9-én (pénteken) 18 órai kezdettel, megnyitja Balogh Tamás újságíró. A tárlat december 23-áig tekinthető meg, munkaidőben a városi kamara székházában, a kiállított tárgyak megvásárolhatók!

GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

2016. december 6.

A Felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése. A kapacitásbővítés során a korábbi állapotnál nagyobb energiahatékonyságú rendszerek alkalmazása támogatott.

Hat érmet hoztunk haza a szakmunkások Európa-bajnokságáról

2016. december 5.

Két ezüst és négy bronzérmet szerzett a tizennégy szakmában versenyző magyar csapat a fiatal szakmunkások Európa-bajnokságán (EuroSkills) Göteborgban - írja az MTI.

Konzultáció: EU-Mexikó Globális Megállapodás modernizációja

2016. december 1.

Az EU - Mexikó Globális Megállapodás modernizációja kapcsán az Európai Unió Bizottsága konzultációt folytat az érintettekkel az EU – Mexikói kereskedelmi kapcsolatokról. A konzultációt egy online kérdőív kitöltése útján valósítja meg és a beérkezett inputokat felhasználva képviseli majd az EU érdekeit a soron következő tárgyalási fordulókon.

Az innováció, mint kitörési lehetőség

2016. november 25.

– Hazánkban a kis- és középvállalkozások mindössze 13-15 százaléka végez komoly innovációs tevékenységet, ami messze elmarad az uniós átlagtól – hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervett mikro-, kis- és középvállalkozások innovációs képességeinek fejlesztéséről, ösztönzéséről szóló konferencián november 24-én, Budapesten.

MTA – vállalati felmérés

2016. november 23.

Az MTA KRTK Világgazdasági Intézetében jelenleg folyik egy nemzetközi kutatás az exporttevékenységről a válság után. E kutatás keretében összehasonlítják a balti, ibériai és visegrádi országok exportjának jellemzőit és a kivitelre ható tényezőket. A kérdőív anonim, és kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe.

Tájékoztató a vízkészletjárulék számításával kapcsolatos 2017. évi változásokról

2016. november 22.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága (BM OKF) megkereste az MKIK-t azzal, hogy az egyes vízgazdálkodási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 34/2016. (VIII. 2.) BM rendelet 2016. október 1-én hatályba lépett. A BM rendelet módosította a vízkészletjárulék kiszámításáról szóló 43/1999. (XII. 26.) KHVM rendeletet, így 2017. január 1-től a vízkészletjárulék fizetési kötelezettségnek a módosítás szerint kell eleget tenni. A KHVM rendelet változásairól a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága részletes tájékoztatót készített.

A gazdaság élénkítését, fehérítését segíthetik

2016. november 10.

A városi kamara rendezvényén két, a hazai építőipart, építtetőket aktuálisan érintő témáról volt előadás a héten. Egyiken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara keretében működő TSZSZ (Teljesítésigazolási Szakértői Szerv) aktualitásairól, a másikban az építésügyi jogszabályváltozásokról volt szó.

Piacképes képzéseket kínálnak a helyi intézmények

2016. november 9.

Immáron tizenhetedik alkalommal várta tegnap pályaválasztási nap az érintett diákokat  – ezúttal az egyetemen. A Dunaújvárosi Hírlap tudósítása.