Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Január >>
KeSzeCsüSzoVa
      1
2345678
9101112131415
161719202122
23242526272829
3031     

Minimálbér-emelés: ellenőrizni kell a tanulók bérét

2017. január 17.

A 2017. január elsején életbe lépett minimálbér emelkedés a tanulószerződéses tanulók számára a minimális bruttó bér összegét is befolyásolja, meghatározza.

Bajor-magyar gyógyszerészeti és orvostechnikai szaknap

2017. január 16.

Magyarország Müncheni Főkonzulátusa 2017. február 7-én Bajor-magyar gyógyszerészeti és orvostechnikai szaknapot szervez.

2017 a fejlesztés éve!

2017. január 12.

A Goodwill Consulting Kft. irodát nyitott Dunaújvárosban, ahol  a helyi iparkamarával szoros együttműködésben, felkészülten várják a közép-dunántúli régió vállalkozásainak érdeklődését.

Mindent az EU pályázatokról – 2017-ben is közel a segítség!

2017. január 10.

Tájékoztató a Miniszterelnökség irányítása alatt működő Széchényi Programiroda ingyenes szolgáltatásairól, aktuális EU-s támogatási lehetőségekről!

MTA – vállalati felmérés

2017. január 9.

Az MTA KRTK Világgazdasági Intézetében jelenleg folyik egy nemzetközi kutatás az exporttevékenységről a válság után. E kutatás keretében összehasonlítják a balti, ibériai és visegrádi országok exportjának jellemzőit és a kivitelre ható tényezőket. A kérdőív anonim, és kitöltése kb. 10 percet vesz igénybe.

Jó hírek a Választottbíróságról

2017. január 4.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Állandó Választottbíróság felhívja a figyelmet arra, hogy 2015. március 19-től, a nemzeti vagyont érintő eljárási korlátozás megszűnésével (2015. évi VII. törvény 33. §.) újra teljes hatásköri listával áll a jogkeresők számára.

Adótanácsadó: kkv-k részére a 2017-es évre

2017. január 2.

Adótanácsadó: általános adózási tájékoztató kis- és középvállalkozások részére a 2017-es évre című kiadványt a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. készítette a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével. A részletes tájékoztató anyagot az MKIK honlapján, a Hasznos információk vállalkozóknak menüpont alatt találja, vagy ide kattintva érheti el!

Előadások az adójogszabályok változásairól

2016. december 11.

Többféle módon is segíti a városi kamara a vállalkozások tájékozódását az adóváltozásokról. Pénteken egy színvonalas konferenciát tartottak a témában.

Magyar–dél-afrikai vegyesvállalatok segíthetik az afrikai kontinenst

2016. december 8.

A Dél-Afrikai Köztársaság nagykövete, Johann Marx látogatott Dunaújvárosba tegnap. A városházán és a kamaránál tette tiszteletét. Tudósítás, interjú a nagykövettel, felhívás az üzleti lehetőségek kiaknázására!

Segítsünk a gyermekrajzok megvásárlásával

2016. december 7.

Az összefogás erejével sikerült elérni, hogy a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítványon keresztül támogatott Pecsét István gyógyulásáért egy egész város és térsége mozduljon meg és segítsen. Az eddigi összefogás garancia arra, hogy a jótékonysági akció folytatása is sikeres legyen.

Argentína egyik legfejlettebb tartománya: adatok a kapcsolatfelvételhez

2017. január 16.

A budapesti argentin nagykövetség tájékoztatása szerint a cordobai kormány a Cordobai Exportpromóciós Ügynökségen keresztül létrehozott egy digitális platformot, amelyen minden érdeklődő számára hozzáférhetőek Argentína egyik legfejlettebb tartománya exportőreinek, pénzügyi intézeteinek, vám- és logisztikai ügynökségeinek, szektoriális szövetségeinek az elérhetőségei. A link a következő: www.exportadoresdecordoba.co

Adózásról, pályázatokról a Gazdasági Tükörben

2017. január 13.

A Dunaújvárosi Hírlapban megjelenő kamarai melléklet, a Gazdasági Tükör idei első számában az online pénztárgépekkal kapcsolatos szabályváltozások tapasztalatairól készült beszámoló, a Goodwill Consulting vezetőjével beszélgettünk (a cikk a pályázati előminősítő lappal együtt honlapunkon megtekinthető), valamint rövid összegzést adunk a 2017-es adóváltozásokkal kapcsolatban (a teljes anyag szintén honlapunkon érhető el).

Adózást érintő jogszabályok változása 2017-ben

2017. január 12.

Három jelentős - adótörvényeket érintő - módosító csomag elfogadásáról döntött az Országgyűlés 2016-ban. Jelen összefoglalóban a vállalkozói szférát érintő legfontosabb, 2017 januárjától hatályba lépő változásokat foglaljuk össze. A változások jelentős része jogalkalmazást könnyítő pontosítás, vállalkozás-ösztönző, adminisztrációt csökkentő intézkedés, de vannak az adóelkerülési technikákat kiküszöbölő rendelkezések is – a NAV Fejér Megyei Adó-és Vámigazgatósága tájékoztatási osztályvezetőjének, Walterné Fruit Anikónak az összefoglaló anyaga, melyet a NAV Sajtó- és Kommunikációs Főosztálya jóváhagyott.

Olaszországi szakmai gyakorlat vendéglátó tanulóknak

2017. január 10.

Vendéglátós tanulók figyelem! Felhívás olaszországi szakmai gyakorlatra: külföldi szakmai gyakorlati lehetőség 18. életévét a program kezdetéig, június 6-áig betöltő pincér, szakács, vendéglátásszervező, vendéglős tanulók számára. Jelentkezési határidő meghosszabbítva január 13-áig!

Üzleti lehetőségek Japánban

2017. január 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara üzleti szemináriumot szervez a Japán iránt érdeklődő vállalkozások részére ,,Üzleti lehetőségek Japánban’’ címmel. Időpont január 24., helyszín az MKIK irodaháza.

Véradás a kamaránál

2017. január 3.

A Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete 2017.01.12-én, csütörtökön 14-től 17 óráig véradást szervez a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában (Latinovits Z. u. 10.).

Varga Mihály: a magyar gazdaságnak szüksége van kiváló szakemberekre

2016. december 23.

A magyar gazdaságnak szüksége van jól felkészült, kiváló szakemberekre - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter december 22-én a minisztériumban a 2016. évi EuroSkills-en sikeresen szereplő magyar csapat köszöntésekor.

Megjelent a Gazdasági Tükör új száma

2016. december 9.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Dunaújvárosi Hírlapban megjelenő mellékletének új számában Králik Gyula elnökkel készítettünk interjút az elmúlt évről, a jövővel kapcsolatos várakozásairól. Írtunk a PLT Top 100+300 című kiadványának városi vonatkozású adatairól, valamint a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv eddigi működésével kapcsolatos adatokról.

Digitális áttörés a magyar vállalkozásoknak 2017-ben

2016. december 8.

- A versenyképesség egyik legfontosabb kérdése, hogy sikeres lesz-e a magyar gazdaság digitális átalakítása, az Európában modellértékű Modern Vállalkozások Programja (MVP) ebben a folyamatban meghatározó szerepet tölt be - emelte ki Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos a december 7-én tartott sajtótájékoztatón, Budapesten.

GINOP-1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése

2016. december 6.

A pályázat célcsoportjába azon vállalkozások (és vállalkozók) tartoznak, amelyek hozzáadottérték-növekedési potenciállal vagy exportnövekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik. A kapacitásbővítése során a korábbi állapotnál nagyobb energiahatékonyságú rendszerek alkalmazása támogatott.