Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Július >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
181920212223
24
25262728293031

Kamara Galéria: Soós Zsuzsanna kiállítása

2016. július 20.

A Kamara Galéria következő tárlata Soós Zsuzsanna Új világ című kiállítása, melynek július 22-én, pénteken 18 órakor lesz a megnyitója. A tárlatot Kunos Vanda pedagógus nyitja meg, közreműködnek tanítványai, moderátor Balogh Tamás újságíró. A kiállítás augusztus 17-éig látogatható munkanapokon.

GINOP pályázat a rugalmas foglalkoztatás elterjesztésére – még július végéig

2016. július 14.

A Széchenyi 2020 Program keretében kiírásra került a „A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban” című pályázat. Első körben („A” komponens) a kiválasztott szervezetfejlesztők (a Közép-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség az Expander konzorcium tagjaként vesz részt a projektben) elvégzik a cégek ingyenes szervezeti átvilágítását, majd ezt követően a „B” komponensben azok a cégek pályázhatnak, akiket az „A” során átvilágítottak.

 

Európai portál a reálgazdaságba irányuló beruházások támogatására

2016. július 13.

A Beruházási Projektek Európai Portálját (BPEP) az Európai Bizottság az uniós beruházási lehetőségek átláthatóbbá tétele érdekében hozta létre. Az európai beruházási terv részeként a portál a reálgazdaságba irányuló beruházások támogatását célozza. A könnyen kezelhető és áttekinthető web felületen regisztrálhatják és tárhatják a potenciális befektetők elé a 10 millió euró értékhetár feletti, állami és magán kezdeményezésű, következő három év folyamán indítani tervezett (rész) finanszírozásra váró nagyprojekteket azok gazdái.

Az elektronikus aláírás is érvényes, bizonyító erejű

2016. július 1.

Érvényes, bizonyító erejű és elfogadott július 1-től az unió egész területén az elektronikus aláírás a hatályba lépő jogszabály módosításoknak köszönhetően. Hatalmas lehetőség ez a vállalkozásoknak! – a Piac és Profit összefoglalása.

Német cég keres élelmiszerekhez csomagolóanyagokat

2016. június 23.

Észak-rajna-vesztfáliai kis- és nagykereskedelmi cég keres élelmiszerekhez (előételek, csemegeáru) csomagolóanyagokat: nejlon dobozokat, tasakokat, műanyag poharakat tetővel.

Megjelent a Gazdasági Tükör legújabb száma

2016. június 17.

A Dunaújvárosi Hírlappal együtműködésben készülő Gazdasági Tükör című mellékletben összefoglalót olvashatnak a kkv-k informatikai hátterének korszerűsítése, hatékonyabb és gazdaságosabb működése érdekében kormányzati támogatással indított Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projektről, interjút készítettünk a szakképzés átalakuló intézményrendszeréről, és többek között beszámoltunk az országos szakmai versenyek döntőseinek, felkészítőinek elismerésére szervezett kamarai rendezvényről.

Szakmai tanulmányi versenyek győzteseit köszöntötték a parlamentben

2016. június 9.

Negyven szakma idei tanulmányi versenyének első három helyezettjét, a 120 tanuló felkészítő tanárait, családtagjait köszöntötték június 8-án, a Parlamentben tartott díjátadó ünnepségen.

Egészséges munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjak

2016. június 8.

A tagállamokkal és a Tanács soros elnökségeivel együttműködve az EU-OSHA az „Egészséges munkahelyek” kampányai mellett meghirdeti az Egészséges Munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjakat is. A díjak fontos részei az egyes kampányoknak, és segítenek bemutatni a megfelelően kezelt munkahelyi biztonság és egészségvédelem előnyeit, továbbá platformul szolgálnak a helyes gyakorlatok elterjesztéséhez és a velük kapcsolatos információk népszerűsítéséhez Európa-szerte.

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2016. május 31.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Egyszer nyersz, egyszer tanulsz – avagy a híres vállalkozói mítosz szertefoszlása váratlan tragédia bekövetkezése esetén

2016. május 23.

Ha cégünk karrierje nem azzal ér véget, hogy szakmai befektető részére értékesítjük, vagy esetleg tőzsdére visszük, akkor halálunk pillanatában is tulajdonosai maradunk, és örökül hagyjuk. Azt, hogy ki és hogyan veszi át az örökséget, a polgári törvénykönyv rendelkezései elméletben precízen meghatározzák.

Tájékoztató az „agrárkamarai tagsági viszony létrejötte” kérdésben zajló egyeztetési folyamatról

2016. július 18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban MKIK) a konkrét vállalkozói megkeresések alapján értesült arról, hogy a Nemzeti Agrárkamara (a továbbiakban Agrárkamara; NAK) a gazdasági szereplők tömegét értesítette agrárkamarai tagságának „a vonatkozó közhiteles adatbázisokból származó információkra alapított” létrejöttéről. Az erről szóló tájékoztatásban az Agrárkamara azt közölte, hogy a címzett agrárgazdasági tevékenységet folytat és szerepel az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerben (a NÉBIH nyilvántartásában).

Vásári Szakmai Napok rendezvénysorozat

2016. július 13.

A Német-Magyar Ipari és Keresekedelmi Kamara szeptember 14-16-án egy átfogó vásári rendezvénysorozatot szervez Vásári Szakmai Napok néven. A szakmai konferenciából, workshopokból és két interaktív tréningből álló háromnapos rendezvénysorozat hasznos információkkal szolgál a sikeresen működő német vásári szektorról, a külföldi kiállításokon történő megjelenés hazai támogatási lehetőségeiről, a hatékony kiállítói megjelenés személyi, pénzügyi és tárgyi feltételeiről.

Felnőttképzésben támogatható szakképesítések az MFKB-k javaslatai alapján

2016. július 4.

Az NSZFH oldalára felkerültek az MFKB-k javaslatai alapján a felnőttképzésben 2016. június 1-től (egy évig terjedő időszakra vonatkozóan) támogatható szakképesítések, megyei bontásban. Ugyanitt a 2017/2018. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntéshez tett MFKB javaslatok is elérhetők!

Gyakorlati tanácsok a diákok nyári foglalkoztatásához

2016. június 23.

A nyári szünetben a diákok egy része szívesen vállal munkát, hogy előteremthesse a nyaralás költségeit, valamint a munkáltatóknak is előnye származhat abból, ha a szabadságolásos időszakban, az egyszerűbb munkafázisok elvégzésére diákokat foglalkoztatnak. A foglalkoztatónak az elvégzendő feladat jellegének megfelelő foglalkoztatási formát célszerű választania és a foglalkoztatási formához illeszkedő szerződést kell kötnie. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy milyen keretek között valósulhat meg a szünidei diák foglalkoztatás.

A szerzői jogi ágazatok gazdasági súlya Magyarországon 5.

2016. június 21.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – 2005, 2010, 2012 és 2014 után – ötödik alkalommal végezte el a magyarországi szerzői jogi ágazatok súlyának felmérését. Az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Office, WIPO) által kialakított egységes módszertan alapján készült elemzés lehetővé teszi az összehasonlítást mind a korábbi hazai, mind a nemzetközi eredményekkel. Mellékletben a kötet ismertője és megrendelőlapja!

Kamara Galéria: DUE-ART kiállítása

2016. június 14.

DUE-ART arc-képek című kiállítása nyílik meg június 17-én, pénteken 18 órakor a Kamara Galériában, a tárlatot Móder Rezső Munkácsy díjas képzőművész nyitja meg, moderátor Balogh Tamás újságíró. A kiállítás július 14-éig látogatható, munkanapokon.

Tájékoztató jelölő és küldöttválasztó tagozati ülésekről

2016. június 8.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál a kamarai törvény értelmében 2016-ban tisztújításra kerül sor. A gazdasági kamara küldöttei, a testületi szervek tagjai, valamint a kamara elnöke és más választott tisztségviselők 4 éves időtartamra választhatók meg, és újraválaszthatók.

Előadás az EU pályázatokról: ismét belefognak, jól jártak vele

2016. június 6.

Egyre nő azon vállalkozások száma, amelyek már sikerrel zártak le egy, vagy akár több pályázati projektet. Egy kamarai rendezvényen a hamarosan induló gyakornoki programról hangzottak el tapasztalatok.

MKIK: erősödtek a vállalkozások pozitív várakozásai

2016. május 23.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) 2016. áprilisi konjunktúra felmérése szerint a vállalkozások kedvezőbbnek ítélik meg üzleti helyzetüket, mint fél évvel ezelőtt, üzleti várakozásaik tovább javultak.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Ksenija Škrilec szlovén nagykövet látogatott városunkba

2016. május 21.

Cserna Gábor polgármester meghívására szlovén delegáció látogatott pénteken Dunaújvárosba Ksenija Škrilec nagykövet asszony vezetésével. Az együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak a városházán, a kamaránál, valamint az egyetemen.