Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Szeptember >>
KeSzeCsüSzoVa
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25
2627282930 

NAV előadás a kamaránál: 2017. évi törvénymódosítások

2017. szeptember 20.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara nevében tisztelettel meghívjuk Önt, vagy vállalkozása képviselőjét a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága Tájékoztatási Osztályának munkatársai által tartandó előadásunkra, melynek fő  témája: 2017. évi törvénymódosítások.

Állami támogatásból fejleszthetik fizetési rendszereiket a kis- és középvállalkozások

2017. szeptember 20.

Összesen 2,4 milliárd forintos keretösszegből támogatja az állam a bankkártya-elfogadó helyek számának bővítését, amivel a jelenleginél 30 százalékkal több helyen válik lehetővé a kártyás fizetés. A bankkártyás tranzakciók száma és a bankkártyával bonyolított fizetési forgalom évek óta töretlenül nő, a kártyabirtokosok egyre szívesebben használják ezt a gyors, egyszerű, kényelmes fizetési módot. A POS terminálok telepítésével tehát állami támogatás mellett növelhetik versenyképességüket is a hazai vállalkozások – emelik ki az OTP Bank szakértői.

Modern Vállalkozások Programja: a második szakasz első regionális rendezvénye

2017. szeptember 19.

A Modern Vállalkozások Programjának első szakasza július végén lezárult. A kitűzött célok teljesültek, így augusztus 1-jétől bővített tematikával folytatódhat a program, további két évig: 2019. júliusáig segíti a vidéki vállalkozásokat. A Modern Vállalkozások Programja második szakaszának első regionális rendezvénye Balatonfüreden, 2017. október 17-én kerül megrendezésre, melynek témája: Építőipar 4.0 - digitalizáció az építőiparban.

MÁV-csoport Nyílt nap

2017. szeptember 18.

A MÁV-csoport a vasút iránt érdeklődő fiatalok részére Nyílt napot szervez „XXI. századi technológia a MÁV-nál” címmel szeptember 27-én a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációja a kiskereskedelmet érintő szabályozásról

2017. szeptember 18.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Kereskedelmi Főosztálya tájékoztatást küldött, arról, hogy az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a kiskereskedelmet érintő szabályozásról. A konzultációs kérdőív elektronikus úton történő megküldésére 2017. október 8-ig van lehetőség.

Görögországi tenderkiírás (járművek közbeszerzése)

2017. szeptember 15.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi Igazgatósága az athéni nagykövetség kérésére továbbította nekünk a mellékelt tenderkiírásokat.

Horvát, román, szlovén, török hírek, üzleti lehetőségek

2017. szeptember 12.

A horvát, a román, a szlovén és a török relációt érintő alábbi híreket, üzleti lehetőségeket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi Igazgatóságától kaptuk meg.

100 millió, 15 év, 250.000 Széchenyi Kártya

2017. szeptember 7.

Ünnepélyes keretek között adták át a 250 ezredik Széchenyi Kártyát és az első 100 milliós Széchenyi Kártya igénylésért járó emlékkártyát a KAVOSZ Zrt. és a Program fennállásának 15. jubileumi évében szeptember 7-én Budapesten.

Üzleti környezet Szlovákiában című fórum

2017. szeptember 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar–Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében kerül megrendezésre az „Üzleti környezet Szlovákiában” című rendezvény szeptember 21-én Budapesten.

Kamarai üzleti delegáció Kínába (Hongkong-Kanton)

2017. szeptember 5.

A 2017. december 3-9. között kiutazó üzleti delegáció célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, a már meglévő üzleti kapcsolatok elmélyítése.

Magyar-Szlovén vállalkozói konferencia

2017. szeptember 22.

2017. szeptember 28-án a Külgazdasági és Külügyminisztérium magyar – szlovén, konferenciával egybekötött üzleti találkozót szervez a vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balatonban. Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 25.

Cégkapu regisztráció: jelezze, ha hibát észlel!

2017. szeptember 19.

Bizonyára ismert Ön számára is, hogy 2018. január 1-jétől jogszabály kötelezővé teszi minden gazdálkodó szervezetnek (nem csak a gazdasági társaságoknak, hanem a polgári perrendtartásról szóló törvényben nevesített, további több mint 20 szervezeti formába tartozóknak) a cégkapun keresztüli elektronikus ügyintézést, ezért az érinetteknek 2017. augusztus 31-ig, de legkésőbb december 31-ig regisztrálniuk kell a cégkapura. Amennyiben hibával, problémával találkozik a regisztráció során, kérjük jelezze felénk, hogy továbbíthassuk az észrevételeket az illetékes hatóságoknak!

Albán, horvát, román, szlovén hírek, üzleti lehetőségek

2017. szeptember 19.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nemzetközi Igazgatóságától kapott albán, horvát, román és szlovén relációt érintő hírek, üzleti lehetőségek.

Hogyan szerződjünk Németországban?

2017. szeptember 18.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozatának szervezésében valósul meg a „Hogyan szerződjünk Németországban?” című rendezvény Budapesten szeptember 28-án.

Folyékonyan online-ul! Beszélő szótár - informatikai kifejezések közérthetően

2017. szeptember 18.

Lapozzon bele humorral fűszerezett beszélő szótárunkba, amely röviden és közérthetően magyaráz el gyakran használt informatikai kifejezéseket! Ki, vagy mi a „Link” és az „Avatár” az interneten? Gondolta volna, hogy „IP Adress” olyan egyszerű dolgot jelent, mint az autóknál a rendszám – vagyis azonosítja az internetre csatlakoztatott eszközöket (számítógép, nyomtató, stb.)?

További megtakarítások lehetőségét kínálja a villanyszerelők és a vízszerelők központi nyilvántartása

2017. szeptember 13.

2017. szeptember 1-jén hatályba lépett a versenyképességi törvény azon rendelkezése, mely szerint a fogyasztók a villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozások elvégzésére – a gázbekötéseknél már megszokott módon - szabadon választhatnak kivitelezőt. Ennek érdekében létrejött a villanyszerelők és vízszerelők névjegyzéke, akik villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozásokat végezhetnek a felhasználók megbízásából. A villanyszerelők és vízszerelők nyilvántartását a Fővárosi Kormányhivatal vezeti.

E-közigazgatás - Ügyintézés gyorsan, egyszerűen

2017. szeptember 11.

Tudja már Ön, hogy melyik telefonszámon lehet a hét minden napján, 24 órában tájékoztatást kapni közigazgatási ügyekben? Ha jobban szereti ügyeit utazás, sorban állás és várakozás nélkül intézni, akkor érdemes cikkünkre kattintania!

IT biztonság - Adataink és számítógépeink védelme

2017. szeptember 6.

Ön mennyire érzi biztonságban cége számítógépeit és adatait a zsarolóvírusokkal és egyéb veszélyekkel szemben? Ahogyan autójára téli gumit szereltet a nehezebb időjárási viszonyok esetére, úgy érdemes cége informatikai biztonsága érdekében is megtenni néhány egyszerű lépést. Ebben segítünk!

Rendkívül kedvezményes önálló vagy támogatással kombinált hiteltermékekkel vállalkozása számos beruházási terve megvalósulhat

2017. szeptember 6.

November elejére az OTP Bank összesen 163 MFB Ponton teszi még könnyebben elérhetővé az Európai Unió által biztosított forrásokat annak érdekében, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások minél szélesebb köre juthasson hosszú távú pénzügyi forráshoz beruházásaik megvalósításához.

Svéd gépipari cég magyarországi partnereket keres

2017. szeptember 4.

Svédországból, egy különböző felhasználási területekre (élelmiszeripar, hajózás, bányászat, légkondicionálás, hűtéstechnológia, gépipar-gyártástechnológia, stb.) ipari gépeket gyártó cég keres Magyarországról fémipari megmunkálással foglalkozó beszállítókat.