Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A kormány az újonnan kötelezetteknek támogatást ad a pénztárgépeik beszerzéséhez

2016. október 17.

Mától véleményezhető az NGM pénztárgép támogatásáról szóló rendelettervezete, amely a 2017. január 1-jétől újonnan kötelezett vállalakozásoknak 50 ezer forintot biztosít a gépek beszerzéséhez. Az állami támogatás az átszemélyesítésre alkalmas, modernizált pénztárgép után vehető igénybe. Ezek az új kasszák lényegesen több funkcióval bírnak, így például már eladhatóak vagy bérbeadhatóak.

Kamara Galéria: Szép Tamás László kiállítása

2016. október 13.

Dekadencia címmel nyílik tárlata a Kamara Galériában Szép Tamás Lászlónak 2016. október 14-én, pénteken 16 órától, a kiállítást Ordas István műgyűjtő, filantróp nyitja meg, moderátor Balogh Tamás újságíró. A tárlat november 10-éig tekinthető meg, munkanapokon.

Indul az MKIK GVI 2016. októberi online konjunktúra felvétele

2016. október 11.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Szponzori felhívás: WorldSkills Abu Dhabi 2017

2016. október 6.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szponzori felhívást tesz közzé vállalkozások, szakmai szervezetek és szövetségek, intézmények számára a WorldSkills Abu Dhabi 2017 verseny támogatására. A felhívásban szereplő szakmák a továbbra kattintva a letölthető szponzori felhívás mellékletében olvashatók.

MKIK EU Hírlevél 2016/15. szám

2016. október 3.

Az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelében (2016/15. szám) a Fókuszban az Unió rovatban „A szakképzés európai hete Európa-szerte” címmel készítettek összefoglalót. Emellett számos hír, információ, pályázati lehetőség található a hírlevélben, mely mellékletünkből letölthető, illetve online lapozható formátumban is olvasható a következő honlapon: 2016/15. szám.

Pályázati felhívás: Gábor Dénes-díj 2016

2016. szeptember 29.

A korábbi évekhez hasonlóan, ez évben is meghirdetésre kerül a Gábor Dénes-díj, amely a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon.

Konferencia: Az innováció, mint kitörési lehetőség

2016. szeptember 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konferenciát szervez a mikro-, kis- és középvállalkozások innovációs képességeik fejlesztése, ösztönzése céljából „Az innováció, mint kitörési lehetőség” címmel. Az eseményre Budapesten kerül sor november 24-én, a rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Acélalapítvány: vállalkozási alapismeretek képzés

2016. szeptember 22.

A Dunaferr „Foglalkoztatásért” Acélalapítvány vállalkozási alapismeretek képzést indít 2016. szeptember 23-án. A képzés nyitott, szeretettel várnak minden érdeklődőt! Helyszín a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székháza (Latinovits Z. u. 10.), képzés időpontjait és tematikáját cikkünkben találják.

Brit Üzleti Fórum a BKIK-ban

2016. szeptember 21.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2016. szeptember 29-én Magyar-Brit Üzleti Fórumot szervez. A fórum központi célja a budapesti és a hazai KKV-k részére való gazdaságfejlesztési lehetőségek, a nagy britanniai piacra jutási feltételek, továbbá a brit cégalapítási, adózási, és pénzügyi szabályok bemutatása.

A ma ismert világot totálisan elsöpri a negyedik ipari forradalom

2016. szeptember 20.

A nyugati civilizáció eddig három ipari forradalmat élt meg, a gőzgépek, szerelőszalagok és az automatizáció után most egy teljesen új, negyedik ipari forradalom zajlik. A legújabb ipari forradalom arról szól, hogy a fizikai gépek és tárgyak egy információs hálózatba kapcsolódnak, a reaálgazdaság egyetlen hatalmas, intelligens információs rendszerbe integrálódik. Az ipar 4.0 pedig egy olyan koncepció, amely az újkeletű forradalom kihívásaira ad válaszokat, mégpedig elsősorban az ipari folyamatok teljes digitalizációjával. De nem csupán a technológia térhódításáról van szó, hanem az üzleti folyamatok paradigmaváltásáról is. Magyarországnak és Európának pont az ipar 4.0-ra van szüksége – a Portfolio összefoglalása.

A Széchenyi Kártya Program azonnal reagál a piaci igényekre

2016. október 17.

Mostantól a vállalkozások már 50 millió forint maximális összegben igényelhetnek Széchenyi Forgóeszközhitelt, a fagykárral érintett agrárvállalkozások pedig még több településen juthatnak költségmentes hitelhez a Széchenyi Kártya Program keretében – jelentette be Krisán László, a Programot működtető KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Pénztárgépek: újra szabott jogszabályok

2016. október 12.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara szervezett előadást a sok helyi vállalkozást érintő témában: az online pénztárgépeket érintő aktuális adózási szabályok.

Megjelent a Gazdasági Tükör legújabb száma

2016. október 7.

A Dunaújvárosi Hírlapban megjelenő Gazdasági Tükör című mellékletünkben a Modern Vállalkozások Programja keretében tartott Információs Nap eseményeiről készítettünk összefoglalót. Emellett pedig bemutatjuk a kamara szolgáltatásait.

Információk az új világból

2016. október 5.

A Modern Vállalkozások Programja keretében tartottak információs napot Dunaújvárosban: nagyszerű előadások, sok, gyorsan hasznosítható, gyakorlatorientált információ.

Megjelent az új rendelet az online pénztárgépekről

2016. szeptember 30.

A Magyar Közlöny 2016. évi 149. számában megjelent „A nemzetgazdasági miniszter 36/2016. (IX. 27) NGM rendelete az online pénztárgép használatára és a forgalmazási engedély módosítására vonatkozó határidők módosításáról” . A fenti rendelet tartalmazza azokat a TEÁOR számmal megjelölt új tevékenységi köröket, amelyekre a kötelező online pénztárgép használat kiterjed és a kötelező használat megkezdésének határidejét 2017. január 1-ben határozza meg.

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2016” pályázat

2016. szeptember 29.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. meghirdette az „Év Felelős Foglalkoztatója 2016” című pályázatot. Az MKIK együttműködő partnerként kapcsolódik be a projektbe. A pályázat célja, hogy díjazza azokat a munkáltatókat, akik a legkiemelkedőbb jó gyakorlatot tudják bemutatni a felelős foglalkoztatás területén. A pályázatuk alapján kiválasztott 30 pályázó lehetőséget kap a Felelős foglalkoztató vagyok elnevezésű, 2016 november 24-én megrendezésre kerülő konferencián való kiállításra, valamint a nevezéssel pályáznak is egyben „Az Év Felelős Foglalkoztatója” Vándordíjra.

IV. TSZSZ szakértői pályázat

2016. szeptember 28.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére igazságügyi szakértők és műszaki ellenőrök részére.

Előadás az online pénztárgépekkel kapcsolatos változásokról

2016. szeptember 21.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársa, Szabó Gábor tart előadást a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) számos változást tartalmazó online pénztárgép rendeletéről, mely többek között azt is tartalmazza, hogy mely tevékenységi körökre terjesztik ki az online pénztárgépek kötelező használatát. Időpont: 2016. október 11-én, kedden délelőtt 10 órától, helyszín: Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (Dunaújváros, Latinovits Zoltán u. 10.) Belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, előzetes jelentkezés 2016. október 7-ig a dkik@dkik.hu e-mail címen.

Pályázati lehetőség - ázsiai piacra lépést támogató EU-s programok

2016. szeptember 20.

Az EU szingapúri képviselete tájékoztatta a tagállamokat az EU szervezésében és finanszírozásával 2016-ban elindított ’EU Gateway Business Avenues in South East Asia’ elnevezésű programsorozat legújabb pályázati lehetőségeiről.

GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

2016. szeptember 20.

A Felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése. A kapacitásbővítés során a korábbi állapotnál nagyobb energiahatékonyságú rendszerek alkalmazása támogatott.