Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2016 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829   

Gyakorlati tanácsok a diákok nyári foglalkoztatásához

2016. június 23.

A nyári szünetben a diákok egy része szívesen vállal munkát, hogy előteremthesse a nyaralás költségeit, valamint a munkáltatóknak is előnye származhat abból, ha a szabadságolásos időszakban, az egyszerűbb munkafázisok elvégzésére diákokat foglalkoztatnak. A foglalkoztatónak az elvégzendő feladat jellegének megfelelő foglalkoztatási formát célszerű választania és a foglalkoztatási formához illeszkedő szerződést kell kötnie. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy milyen keretek között valósulhat meg a szünidei diák foglalkoztatás.

A szerzői jogi ágazatok gazdasági súlya Magyarországon 5.

2016. június 21.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – 2005, 2010, 2012 és 2014 után – ötödik alkalommal végezte el a magyarországi szerzői jogi ágazatok súlyának felmérését. Az ENSZ Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Office, WIPO) által kialakított egységes módszertan alapján készült elemzés lehetővé teszi az összehasonlítást mind a korábbi hazai, mind a nemzetközi eredményekkel. Mellékletben a kötet ismertője és megrendelőlapja!

Kamara Galéria: DUE-ART kiállítása

2016. június 14.

DUE-ART arc-képek című kiállítása nyílik meg június 17-én, pénteken 18 órakor a Kamara Galériában, a tárlatot Móder Rezső Munkácsy díjas képzőművész nyitja meg, moderátor Balogh Tamás újságíró. A kiállítás július 14-éig látogatható, munkanapokon.

Tájékoztató jelölő és küldöttválasztó tagozati ülésekről

2016. június 8.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál a kamarai törvény értelmében 2016-ban tisztújításra kerül sor. A gazdasági kamara küldöttei, a testületi szervek tagjai, valamint a kamara elnöke és más választott tisztségviselők 4 éves időtartamra választhatók meg, és újraválaszthatók.

Előadás az EU pályázatokról: ismét belefognak, jól jártak vele

2016. június 6.

Egyre nő azon vállalkozások száma, amelyek már sikerrel zártak le egy, vagy akár több pályázati projektet. Egy kamarai rendezvényen a hamarosan induló gyakornoki programról hangzottak el tapasztalatok.

MKIK: erősödtek a vállalkozások pozitív várakozásai

2016. május 23.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) 2016. áprilisi konjunktúra felmérése szerint a vállalkozások kedvezőbbnek ítélik meg üzleti helyzetüket, mint fél évvel ezelőtt, üzleti várakozásaik tovább javultak.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Ksenija Škrilec szlovén nagykövet látogatott városunkba

2016. május 21.

Cserna Gábor polgármester meghívására szlovén delegáció látogatott pénteken Dunaújvárosba Ksenija Škrilec nagykövet asszony vezetésével. Az együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak a városházán, a kamaránál, valamint az egyetemen.

Németországi kereskedelmi képviselők napja

2016. május 20.

A németországi kereskedelmi képviselők napja – Vertriebspartnertage 2016 – Koblenzben, Leverkusenben és Saarbrückenben kerül megrendezésre, a rendezvények lehetőséget biztosítanak a hazai cégek számára katalógus-kiállítás formájában való bemutatkozásra, amelyeken a résztvevő országok – Ausztria, Belgium, Magyarország, Olaszország – külgazdasági diplomatái (KGA) is jelen lesznek. 

Pristinai tender előzetese: biomasszaüzem létesítése

2016. május 17.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkereste az MKIK-t azzal, hogy Magyarország Pristinai Nagykövetsége értesítése alapján Pristina és Gjakova önkormányzat területén központi fűtés biztosítására biomassza alapú üzem létesítését tervezik. A hivatalos tender kiírás várhatóan júliusban jelenik meg.

Romániával kapcsolatos gazdasági hírek, információk

2016. május 17.

Szíves tájékoztatásul továbbítjuk Önöknek Magyarország Bukaresti Nagykövetsége, Kolozsvár és Csíkszereda Főkonzulátusa által megküldött, mellékletben található Romániával kapcsolatos gazdasági, közbeszerzési hírek és egyéb cégeket, illetve vállalkozásokat érintő eseményeket.

Német cég keres élelmiszerekhez csomagolóanyagokat

2016. június 23.

Észak-rajna-vesztfáliai kis- és nagykereskedelmi cég keres élelmiszerekhez (előételek, csemegeáru) csomagolóanyagokat: nejlon dobozokat, tasakokat, műanyag poharakat tetővel.

Megjelent a Gazdasági Tükör legújabb száma

2016. június 17.

A Dunaújvárosi Hírlappal együtműködésben készülő Gazdasági Tükör című mellékletben összefoglalót olvashatnak a kkv-k informatikai hátterének korszerűsítése, hatékonyabb és gazdaságosabb működése érdekében kormányzati támogatással indított Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projektről, interjút készítettünk a szakképzés átalakuló intézményrendszeréről, és többek között beszámoltunk az országos szakmai versenyek döntőseinek, felkészítőinek elismerésére szervezett kamarai rendezvényről.

Szakmai tanulmányi versenyek győzteseit köszöntötték a parlamentben

2016. június 9.

Negyven szakma idei tanulmányi versenyének első három helyezettjét, a 120 tanuló felkészítő tanárait, családtagjait köszöntötték június 8-án, a Parlamentben tartott díjátadó ünnepségen.

Egészséges munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjak

2016. június 8.

A tagállamokkal és a Tanács soros elnökségeivel együttműködve az EU-OSHA az „Egészséges munkahelyek” kampányai mellett meghirdeti az Egészséges Munkahelyek – Helyes Gyakorlat Díjakat is. A díjak fontos részei az egyes kampányoknak, és segítenek bemutatni a megfelelően kezelt munkahelyi biztonság és egészségvédelem előnyeit, továbbá platformul szolgálnak a helyes gyakorlatok elterjesztéséhez és a velük kapcsolatos információk népszerűsítéséhez Európa-szerte.

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2016. május 31.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Egyszer nyersz, egyszer tanulsz – avagy a híres vállalkozói mítosz szertefoszlása váratlan tragédia bekövetkezése esetén

2016. május 23.

Ha cégünk karrierje nem azzal ér véget, hogy szakmai befektető részére értékesítjük, vagy esetleg tőzsdére visszük, akkor halálunk pillanatában is tulajdonosai maradunk, és örökül hagyjuk. Azt, hogy ki és hogyan veszi át az örökséget, a polgári törvénykönyv rendelkezései elméletben precízen meghatározzák.

Lehetőség egy jó állásra találni

2016. május 21.

Magyarországon egyedülállóan és elsőként, négyes összefogással rendezték meg a Dunaújvárosi Egyetem, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum, a FMK Dunaújvárosi Járási Hivatal, valamint a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében a Karriernap – Állásbörze rendezvényét pénteken délelőtt. Tudósítás képgalériával, a DSTV híradóanyagával!

Vállalkozz digitálisan - országos projektnyitó rendezvény volt Győrben

A GINOP 3.2.1. program keretében, az MKIK koordinálásában a KKV-k informatikai felzárkóztatását célzó projekt indult országszerte, amelynek ünnepélyes megnyitója Győrben, a Kereskedelmi és Iparkamarában volt.

Vállalkozz digitálisan

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Kamara Galéria: Várkonyi György kiállítása

2016. május 17.

Várkonyi György grafikusművész tárlata nyílik meg május 20-án, pénteken 18 órakor a Kamara Galériában. A kiállítást Pats Dániel artcreator nyitja meg, közreműködik a DSZC Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola két tanulója, Kanderka Alexandra és Kanderka Hajnalka, moderátor Balogh Tamás újságíró. A kiállítás június 16-áig tekinthető meg, munkanapokon.

MKIK EU Hírlevél 2016/9. szám

2016. május 13.

Az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelében (2016/9. szám), a Fókuszban az Unió rovatban a „Kiküldetési irányelv módosításának lehetséges következményei a hazai vállalkozásokra” címmel készítettekk összefoglalót. Az emellett még számos hírt, információt tartalmazó hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható a következő honlapon: 2016/9. szám, vagy mellékletünkből letölthető.