Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2017 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
  12345
6789101112
13141516171819
202122232526
2728     

Figyelem: megtévesztési kísérlet gazdálkodó szervezetek terhére

2017. február 23.

Egy gazdálkodó szervezettől érkezett tájékoztatás kapcsán fel  hívta fel figyelmünket, rajtunk keresztül az itt működő vállalkozások figyelmét levelében Dunai Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára egy megtévesztési kísérletre. Körültekintően járjanak el, és ha már díjfizetés történt a most ismertetettek alapján, a feljelentést az illetékes nyomozó hatóságnál minél hamarabb tegyék meg!

Érdekegyeztető fórum az uniós forrásokról

2017. február 21.

Az idén két nagy feladat áll az ország előtt az uniós források felhasználása területén, el kell végezni az előző fejlesztési időszak pénzügyi zárását, és lépéseket kell tenni az új lehetőségek felhasználása érdekében - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az érdekképviseletekkel az uniós forrásokról folytatott egyeztetésen február 20-án Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Eurochambres elnökségi ülés Budapesten

2017. február 17.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) meghívására 2017. február 16-án Budapesten ülésezett az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének (Eurochambres) elnöksége.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Gazdasági Tükör: a díjazottak

2017. február 17.

A Gazdasági Tükör Dunaújvárosi Hírlapban megjelent új számában a Vállalkozók Bálján átadott Év Vállalkozása díjakat, illetve díszoklevelet átvett vállalkozások vezetőivel készítettünk interjúkat.

Előadáslehetőség a REACH-rendeletről

2017. február 15.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködő partnereként a Országos Közegészségügyi Központ (OKK) felajánlotta, hogy kapacitásai függvényében, a területi kereskedelmi és iparkamarák felkérésére, a REACH-rendeletben érintett vállalkozásoknak kész előadásokat tartani. Ha ilyen tájékoztatóra, képzésre igényük van, kérjük, jelezzék mielőbb!

Országos versenyek: lezajlottak az elődöntők, hétfőn eredmények

2017. február 10.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) írásbeli elődöntője sikeresen lezajlott a városban is, szerdán lehetett megtekinteni a kijavított vizsgafeladatokat.

Nemzeti Tehetség Program: forrásának alapja 1%-okból

2017. február 9.

A Magyar Országgyűlés 2008-ban öt párti konszenzussal úgy határozott, hogy egy átfogó nemzeti gazdasági, esélyteremtő és társadalomépítő programot hoz létre Nemzeti Tehetség Program néven. A program 20 évre (2008 és 2028 között) határozza meg a tehetséges fiatalok segítésének stratégiai és átfogó céljait, fejlesztési területeit és a célkitűzések megvalósítását segítő szervezetrendszer főbb elemeit.

Pályázatok: sietni kell, vagy lemaradhatnak

2017. február 8.

A Széchenyi Programiroda és a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében tartottak fórumot tegnap a GINOP pályázatokról a városházán. Tudósítás az előadás letölthető prezentációjával.

Milliós támogatást is érhet az informatikai audit

2017. február 3.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016 tavaszán hívta életre a Modern Vállalkozások Programját, mely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális fejlődését, ezzel versenyképességük fokozását segíti informatikai technológiák és megoldások bevezetésével.

Csapdahelyzetek és megoldásaik családi vállalkozásokban

2017. február 2.

A sikeres családi vállalkozás titka a következő: mindig az üzleti érdekeket kell szem előtt tartanunk. Természetesen ez korántsem ilyen egyszerű, hiszen a családi vállalkozásokat a rokoni kapcsolatok révén áthatják az érzelmek. Nem könnyű egy rokonnak nemet mondani, vagy éppen olykor kérdőre vonni, amiért rosszul teljesít. Mégis, hogyan kerülhetjük el a buktatókat a családi bizniszben? – az OTP Business összefoglalója.

Modern vállalkozás: pályázati felkészülés

2017. február 22.

A decemberben kiírt informatikai pályázattal már a konkrét fejlesztések előkészítése a tétje a Modern Vállalkozások Programjának. Tudósítás a dunaújvárosi Információs Napról képgalériával.

Az ifjúsági garanciaprogramot segítő honlapot indított a kormány

2017. február 20.

Ifjusagigarancia.gov.hu címmel az ifjúsági garanciaprogramot segítő honlapot indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával az Új Nemzedék Központ (ÚNK) - jelentette be Novák Katalin család-, ifjúsági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár.

Harmincnégyen jutottak be a válogató versenyek fordulójába

2017. február 17.

Az országos szakmai versenyek elődöntőjéből a válogató versenyekre rekord számban jutottak be végzés előtt álló fiatalok Dunaújvárosból, egyes szakmák esetében egész kimagasló volt az eredmény. Van tehát miért izgulni a most zajló, a döntő előtti fordulóban.

A vállalkozások fogyasztóvédelmi érintettségű tájékoztatási kötelezettsége

2017. február 16.

Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár levelet írt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének, dr. Parragh Lászlónak a vállalkozások fogyasztóvédelmi érintettségű tájékoztatási kötelezettségéről, mely fontos információkat tartalmaz.

Vállalkozók Bálja: ünnep terem a hétköznapokból

2017. február 13.

A helyi gazdaság képviselői közötti közösségépítést célzó bálon idén is átadták az Év Vállalkozása díjakat. A tombola bevétele közcélt szolgál majd, a lényeg a jó szórakozás volt – ezen a téren idén is jól teljesített a rendezvény. Tudósítás képgalériával!

EuroSkills, WorldSkills nemzetközi versenyek versenyfelhívása

2017. február 9.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a versenyszámok szponzoraival együtt várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakmunkásoknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak, szakközépiskolásoknak és végzős szakiskolai tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen megméretnék tudásukat a EuroSkills, illetve WorldSkills nemzetközi versenyeken, 2017-ben a „szakmák olimpiájának” is nevezett világbajnokságon Abu Dhabiban, illetve az ifjú szakemberek Európa Bajnokságán, 2018-ban hazai pályán, Budapesten.

Energiahatékonyság: szélesebb vállalkozói kört érinthet, mint ahányan ismerik

2017. február 8.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál tartott kedden előadást az energiahatékonyságról szóló törvény sok vállalkozás által kevéssé ismert részleteiről a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés.

Az európai beruházási terv – befektetés a jövőbe

2017. február 8.

Az európai beruházási terv célja, hogy támogassa a vállalatok munkahelyteremtését és a gazdasági fellendülését. A magyarországi KKV szektor számára jó lehetőséget jelent a beruházási terv, érdemes megismerkedni az általa biztosított előnyökkel!

A PAKS SZEKCIÓ ALAKULÓ ÜLÉSE

2017. február 2.

Mintegy ötven magyar vállalat megalapította február 2-án az MKIK Magyar-Orosz Tagozatán belül a Paks szekciót Budapesten, a munkacsoport információval, kapcsolatrendszerével kívánja segíteni, hogy a magyar ipar, a helyi vállalkozók minél nagyobb arányban részt vegyenek a Paksi Atomerőmű bővítési munkájában.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

MKIK februári elektronikus hírlevele

2017. február 2.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara aktuális hírlevelében összefoglalótolvashat a Nemzetközi Kollégium alakuló üléséről, a kutatás rovatban pedig a GVI rövidtávú munkaerőpiaci prognózását ismerheti meg. A hírlevelet, melyben még számos információt talál, itt tudja letölteni!