Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére

2016. május 31.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) egyfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Újraindul a gyakornoki program pályakezdők támogatására pályázat

2016. május 23.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tisztelettel meghívja Önt A gyakornoki programot és a 2016-ban megjelenő vállalkozásfejlesztési pályázatokat bemutató rendezvényünkre, melynek időpontja: 2016. június 2. (csütörtök) 14 óra!

Ksenija Škrilec szlovén nagykövet látogatott városunkba

2016. május 21.

Cserna Gábor polgármester meghívására szlovén delegáció látogatott pénteken Dunaújvárosba Ksenija Škrilec nagykövet asszony vezetésével. Az együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak a városházán, a kamaránál, valamint az egyetemen.

Németországi kereskedelmi képviselők napja

2016. május 20.

A németországi kereskedelmi képviselők napja – Vertriebspartnertage 2016 – Koblenzben, Leverkusenben és Saarbrückenben kerül megrendezésre, a rendezvények lehetőséget biztosítanak a hazai cégek számára katalógus-kiállítás formájában való bemutatkozásra, amelyeken a résztvevő országok – Ausztria, Belgium, Magyarország, Olaszország – külgazdasági diplomatái (KGA) is jelen lesznek. 

Pristinai tender előzetese: biomasszaüzem létesítése

2016. május 17.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megkereste az MKIK-t azzal, hogy Magyarország Pristinai Nagykövetsége értesítése alapján Pristina és Gjakova önkormányzat területén központi fűtés biztosítására biomassza alapú üzem létesítését tervezik. A hivatalos tender kiírás várhatóan júliusban jelenik meg.

Romániával kapcsolatos gazdasági hírek, információk

2016. május 17.

Szíves tájékoztatásul továbbítjuk Önöknek Magyarország Bukaresti Nagykövetsége, Kolozsvár és Csíkszereda Főkonzulátusa által megküldött, mellékletben található Romániával kapcsolatos gazdasági, közbeszerzési hírek és egyéb cégeket, illetve vállalkozásokat érintő eseményeket.

Magyar-Francia Üzleti Találkozók Franciaországban a Futball EB alatt!

2016. május 12.

A 2016-os Labdarúgó Európa Bajnokság vonzó esemény minden futballrajongó számára, beleértve azokat az üzletembereket is, akik a mérkőzéseken való részvétel mellett érdeklődnek a franciaországi befektetési és üzleti lehetőségekről, és szívesen találkoznának helyi üzletemberekkel, leendő ügyfeleikkel, kapcsolati tőkéjük gyarapítása érdekében.

Open4Business - nemzetközi üzletember-találkozó Pécsett

2016. május 10.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network szakértő hálózat aktív, komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező magyar vállalkozásokkal együttműködve szakmai konferenciával kísért üzletember találkozót szervez 2016. szeptember 19-21 között Pécsett.

Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan!

2016. május 4.

A hazai kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) egyelőre még korlátozottan használják a korszerű informatikai megoldásokat, a magyar kkv-k vezetőinek, döntéshozóinak sokszor hiányosak a ismeretei az infokommunikációs technológiák (IKT) vállalati felhasználásának lehetőségeiről, előnyeiről. a digitális gazdaság fejlesztése érdekében a kormány a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közös programot indít.

Széchenyi Kártya Program: történelmi mélységben a kamatok

2016. május 2.

A Magyar Nemzeti Bank döntése alapján 1,05 %-ra csökkentett jegybanki alapkamat következtében a Széchenyi Kártya Program termékeinek kamatai történelmi mélységbe süllyedtek. Az SZKP egyes hiteltípusainál a kamattámogatással csökkentett nettó éves kamatok alakulásáról cikkünkben olvashat.

MKIK: erősödtek a vállalkozások pozitív várakozásai

2016. május 23.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) 2016. áprilisi konjunktúra felmérése szerint a vállalkozások kedvezőbbnek ítélik meg üzleti helyzetüket, mint fél évvel ezelőtt, üzleti várakozásaik tovább javultak.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Egyszer nyersz, egyszer tanulsz – avagy a híres vállalkozói mítosz szertefoszlása váratlan tragédia bekövetkezése esetén

2016. május 23.

Ha cégünk karrierje nem azzal ér véget, hogy szakmai befektető részére értékesítjük, vagy esetleg tőzsdére visszük, akkor halálunk pillanatában is tulajdonosai maradunk, és örökül hagyjuk. Azt, hogy ki és hogyan veszi át az örökséget, a polgári törvénykönyv rendelkezései elméletben precízen meghatározzák.

Lehetőség egy jó állásra találni

2016. május 21.

Magyarországon egyedülállóan és elsőként, négyes összefogással rendezték meg a Dunaújvárosi Egyetem, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum, a FMK Dunaújvárosi Járási Hivatal, valamint a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében a Karriernap – Állásbörze rendezvényét pénteken délelőtt. Tudósítás képgalériával, a DSTV híradóanyagával!

Vállalkozz digitálisan - országos projektnyitó rendezvény volt Győrben

A GINOP 3.2.1. program keretében, az MKIK koordinálásában a KKV-k informatikai felzárkóztatását célzó projekt indult országszerte, amelynek ünnepélyes megnyitója Győrben, a Kereskedelmi és Iparkamarában volt.

Vállalkozz digitálisan

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Kamara Galéria: Várkonyi György kiállítása

2016. május 17.

Várkonyi György grafikusművész tárlata nyílik meg május 20-án, pénteken 18 órakor a Kamara Galériában. A kiállítást Pats Dániel artcreator nyitja meg, közreműködik a DSZC Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola két tanulója, Kanderka Alexandra és Kanderka Hajnalka, moderátor Balogh Tamás újságíró. A kiállítás június 16-áig tekinthető meg, munkanapokon.

MKIK EU Hírlevél 2016/9. szám

2016. május 13.

Az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevelében (2016/9. szám), a Fókuszban az Unió rovatban a „Kiküldetési irányelv módosításának lehetséges következményei a hazai vállalkozásokra” címmel készítettekk összefoglalót. Az emellett még számos hírt, információt tartalmazó hírlevél on-line lapozható formátumban is olvasható a következő honlapon: 2016/9. szám, vagy mellékletünkből letölthető.

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság várja minősítők, szakértők jelentkezését

2016. május 12.

A Nemzeti Akkreditáló Hatóság, amely 2016. január 1-én kezdte meg működését, készített egy felhívást, amely alapján a különböző szakterületekre benyújthatják pályázataikat a szakértők. Fontos, hogy az Akkreditáló Hatósághoz minél több pályázat érkezhessen, hiszen a vállalkozásoknak is érdeke, hogy egy-egy akkreditációs folyamatban a megfelelő felkészültségű és tudású szakember foglalkozzon az ügyükkel.

KÖTELEZŐ ELEKTRONIKUS KAPCSOLATTARTÁS A BÍRÓSÁGOKKAL, PERKAPU

2016. május 5.

Az ezzel kapcsolatos,a Belügyminisztérium által kiadott tájékoztató az alábbiakban olvasható.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Vállalkozz Fiatal! – elindult a a Közép-Dunántúl régióban

2016. május 4.

Elindult a Vállalkozz Magyarország! - Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-Dunántúl régióban. A program a Magyarország területén új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18-25 év közötti, felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 éves fiatalokat célozza meg, akiknek vállalkozásuk elindításában segítenek.

Magyar-Zhejiangi Befektetési és Kereskedelmi Fórum

2016. május 2.

A China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT) nagyszabású delegációt szervez Magyarországra. A delegáció látogatása alkalmából az MKIK Magyar-Kínai Tagozata üzleti fórumot szervez Budapestre, 2016. május 26-ára.