Innovációs Klub és Marketing Klub: látogatás a Budafilternél

2014. április 18.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Klubja a HÍD Egyesülettel, illetve annak Marketing Klubjával együttműködésben szervezi meg következő rendezvényét: április 24-én 16 órától a Budafilter Kft. mezőfalvi üzemével ismerkednek. A rendezvényre a visszajelzések alapján saját személyautókkal megoldható a kiutazás, aki még jönni szeretne: van még hely a "telekocsikban".

A Smart Future Forum – Okos Jövő Fórum 2014

2014. április 15.

Az Okos Jövő Innovációs Klaszter tisztelettel meghívja Önt az első alkalommal megrendezendő„ SMART Future Forum - Okos Jövő Fórum 2014” elnevezésű egész napos szakmai konferenciára. A kamarai dolgozók, illetve a tagvállalkozások 10% kedvezményt kapnak a részvétel díjából.

Sikeres piacra lépés az Egyesült Királyságban

2014. április 14.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az egyesült királysági Magyar-Brit Kereskedelmi Kamarával (HBCC) együttműködve  „Sikeres piacra lépés az Egyesült Királyságban” című szemináriumot szervez 2014. április 24-én.

Vigyázzanak! Nem állami intézmény levele!

2014. április 10.

A kamara álláspontja a "Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet" leveléről! A mellékelt levél NEM a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarától származik. A levélben foglalt díjfizetést javasoljuk, hogy a gazdálkodó szervezetek ne teljesítsék. Az MKIK a szükséges jogi lépéseket a levélben foglaltakkal kapcsolatosan haladéktalanul megteszi.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Infokommunikáció a kisvállalkozások versenyképességéért

2014. április 10.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Informatikai Kollégiuma által szervezett „Infokommunikáció a kisvállalkozások versenyképességéért” – Digitális kompetenciák a KKV szektorban című konferencia  célja, hogy bemutassa, hogyan növelhetik a versenyképességüket a kis és mikro vállalkozások az infokommunikációs technológiák (IKT) segítségével.

Indul az MKIK GVI 2014. áprilisi online konjunktúra felvétele

2014. április 2.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Decentralizált pályázat monitoring adatszolgáltatási kötelezettség 2013

2014. március 31.

Tisztelt Gazdálkodók! Felhívjuk figyelmüket, hogy a megkötött támogatási szerződések értelmében a szerződéskötés dátumától számított 5 évig a támogatottaknak adatszolgáltatási kötelezettsége áll fenn. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (www.nive.hu) oldalán megtalálhatók a 2013. évi adatszolgáltatási kötelezettség táblázatai, melyek megküldési határideje 2014. április 30. Az indikátor táblákat itt érhetik el!

Új titkár a városi kamara ügyintéző szervezetének élén

2014. március 26.

Pályázat kiírását követően választott a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége új titkárt az ügyintéző szervezet vezetésére: Hegyiné Tóth Noémi, aki a Dunaferr humán szervezetében szerzett vezetői tapasztalatokat, április elsejétől tölti be a tisztséget.

Gazdasági évnyitó - Parragh László: a magyar gazdaság növekedése fenntartható

2014. március 19.

A magyar gazdaság növekedési pályája fenntartható - hangsúlyozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerdán Budapesten, a kamara Gazdasági évnyitó rendezvényén, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Teljesítésigazolási Szakértői Szerv - új vitarendezési lehetőség az építőiparban

2014. március 18.

Teljesítésigazolási Szakértői Szerv - új vitarendezési lehetőség az építőiparban címmel tartanak előadást a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában április 23-án 15 órától. Előadó a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv vezetője, Máté Miklós.

Két első és két második hely a Szakma Sztár Fesztiválon

2014. április 16.

Két első és két második helyezést értek el a Dunaújvárosban tanuló diákok az idei országos szakmai versenyek döntőjében, a hetedik Szakma Sztár Fesztiválon. A díjakat Orbán Viktor miniszterelnök adta át az első helyezetteknek. Beszámoló fotógalériával,  eredményekkel, videókkal.

A Barcsay Stúdió kollektív tárlata: Tisztelet Mészáros Editnek

2014. április 14.

Mészáros Edit már nem lehet közöttünk. Tisztelegve alapítói érdemei, művészi-emberi tisztasága előtt, kiállításunkat neki ajánljuk – szavakkal nyitotta meg április 11-én a Kamara Galéria legújabb tárlatát ifj. Koffán Károly festőművész, a Barcsay Stúdió vezetője.

Megjelent a Gazdasági Tükör legújabb száma

2014. április 11.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara és a Dunaújvárosi Hírlap együttműködésében készülő Gazdasági Tükör melléklet legújabb száma a helyi lap mai kiadásában jelent meg, olvashatnak benne többek között a Ptk. változásairól, a Teljesításigazolási Szakértői Szerv működésének tapasztalatairól – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő szervezet vezetője április 23-án tart a városban előadást –, a Ferrobeton paksi beszállításra való felkészüléséről.

Együttműködési megállapodás írtak alá a V4 kamarai vezetői

2014. április 10.

A kamarai együttműködés erősítéséről írtak alá megállapodást a visegrádi országok (V4) kereskedelmi és iparkamarai vezetői csütörtökön Budapesten.

Az MKIK EU hírlevelében: a turizmus támogatása

2014. április 7.

Megjelent a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara brüsszeli irodája által szerkesztett EU Hírlevél, melynek Fókuszban az unió című rovatában a turizmus EU-s támogatásairól írnak. Emellett számos hírről, eseményről, pályázati lehetőségről olvashat a mellékletben letölthető dokumentumban!

Pályázat: gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására

2014. március 31.

Szakmunkástanulók gyakorlati képzését végző vállalkozások figyelmébe: a Gyakornoki program a tanulószerződés keretében tanult pályakezdők támogatására a konvergencia régiókban címmel korábban megjelent pályázatra még április 30-áig lehet jelentkezni. 

Szakmai döntő a hegesztőknek: ismét Dunaújvárosban

2014. március 28.

Harmadik alkalommal rendezi a Dunaferr iskola a hegesztők országos szakmai versenyének döntőjét, mely csütörtökön kezdődött.

Innovatív kezdő vállalkozásokat mentorálnak

2014. március 25.

A Nemzeti Innovációs Hivatal tavaly februárban indította el Mentor Programját pilot projektként. A program révén fiatal ötletgazdáknak, lehetséges jövőbeni startup, illetve meglévő vállalkozói tevékenységüket innovációs vonalon bővíteni szándékozó cégeknek kívánnak lehetőséget biztosítani a növekedéshez azáltal, hogy gyakorlott, sikeres vállalatvezetők, szakemberek mentori segítségét nyújtják számukra.

Kamarai regisztráció: március 31. éjfél a fizetési határidő

2014. március 19.

A vállalkozásoknak már 2012. január 1. óta kötelező regisztrálni magukat a székhely szerint területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaráknál. A regisztrációt egyszer elég megtenni és az 5000 Ft-os kamarai hozzájárulást a gazdasági kamarákról szóló törvény alapján évente fizetni, aminek a határideje minden évben március 31.