Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos Innovációs Fórum Dunaújvárosban

2019. február 1.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) és a Magyar Kereskedelmi Iparkamara (MKIK) közösen szervez országos, a kis- és középvállalkozásokra fókuszáló szakmai rendezvénysorozatot Országos Innovációs Fórum címmel, amely 2019. február 28-án Dunaújvárosba is ellátogat.

Bemutatjuk az Év Dunaújvárosi Vállalkozása Díjjal kitüntetett cégeket

2019. február 15.

Megjelent a Gazdasági Tükör új száma a Dunaújvárosi Hírlapban, melyben többek között az országos innovációs roadshow február 28-ai dunaújvárosi eseményéről, az induló mesterképzésről és gyakorlati oktatói képzésről jelent meg írás, valamint az Év Dunaújvárosi Vállalkozása Díjjal kitüntetett cégek vezetőivel készültek interjúk.

MKIK üzleti delegáció a Hannover Messe kiállításra

2019. február 12.

Üzleti delegáció utazik a Hannover Messe kiállításra a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozatának szervezésében, időpont: 2019. március 31. - április 3. A Németországba kiutazó üzleti delegáció célja az országok vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása, az Ipar 4.0 németországi eredményeinek megismerése.

Színes és elegáns ünnepi este volt a szombati kamarai bál

2019. február 11.

Az idei vállalkozók bálját megnyitó beszédében Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke Széchenyi István egy kisebb vállalkozás, vagy éppen egy cégbirodalom működtetéséhez szükséges gondolatát idézte: „Egynek minden nehéz, soknak, semmi sem lehetetlen”. Mint hozzáfűzte: „Közös erőfeszítések vezetnek a nagy álmok megvalósításához” – Dunaújvárosi Hírlap tudósítása + képgaléria!

Támogatott gyakorlati oktatói képzés és vizsgáztatás

2019. február 1.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara a szakképzési törvényben meghatározott feladataként 2019-ben gyakorlati oktatói képzést és vizsgáztatást szervez - meghatározott keretszámmal – támogatott formában.

NAV előadás a 2019. évi törvénymódosításokról

2019. január 15.

2019. évi törvénymódosítások címmel tartanak előadást a városi kamara által szervezett rendezvényen a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága Központi Irányítás Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztályának munkatársai 2019. február 5-én (kedden) 9.00 órától.

Partnerkeresés, kiajánlás

2018. december 6.

Szeretnénk figyelmébe ajánlani a Székelyföldi Legendárium termékcsalád bemutatkozó levelét, melyben termékeik forgalmazására magyarországi együttműködő partnereket, viszonteladókat keresnek, továbbá a mellékletben található eladásra kínált üdülőt Tiszakécskén.

Megtévesztési kísérlet: újabb jelzés!

2018. november 15.

Dunaújvárosi gazdálkodó szervezet hívta fel a figyelmünket arra, hogy továbbra is érkeznek megtévesztési kísérletként megkeresések magyar vállalkozásokhoz: adatszolgáltatási kötelezettségre hivatkozva egy hamburgi székhelyű cég levélben próbál pénzt kicsalni. A cselekményre tavaly és idén tavasszal is figyelmeztettük már a helyi vállalkozásokat, utóbbi cikkünket éri el a részletekkel, ha kattint!

Szakmákat láttak egészen közelről

2018. október 18.

Tanítás nélküli munkanapot tartottak szombaton a Dózsa iskolában. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara valamint az iskola közös szervezésében telt a délelőtt egy pályaorientációs napon, ahol mind az alsó, mind a felső tagozat a témának megfelelő programokon vett részt – a Dunaújvárosi Hírlap cikke.

Kiválóan szerepeltek a magyar versenyzők a szakmák Európa-bajnokságán

2018. október 1.

3 arany, 3 ezüst, 3 bronz és 8 kiválósági érmet nyertek a magyarok a EuroSkills Budapest 2018-as versenyen. A verseny három napjára nyolcszáz helyi fiatalt utaztatott a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara. (Tudósítás, eredmények, fotógaléria)

Szakmai út Németországba: Energiahatékonyság az iparban

2019. február 15.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) a berlini székhelyű Energiewaechter GmbH–val együttműködésben szakmai utat szervez Németországba vállalatvezetők, energetikusok, illetékes szakmai szervezetek képviselői, valamint politikai és gazdasági döntéshozók számára 2019. május 20-23. között.

Részletes információk, program és jelentkezési lehetőség az alábbi linken keresztül elérhető: Szakmai út Németországba.

Macrorrueda Bicentenario: Kolumbia iránt érdeklődőknek

2019. február 12.

A ProColombia importőröknek szóló meghívóját a Macrorrueda Bicentenario című eseményre – melyet 2019. április 3-5. között rendeznek meg Bogotában – a budapesti kolumbiai nagykövetség juttatta el az MKIK részére. Az üzletember-találkozóra a kolumbiai termékek és szolgáltatások iránt érdeklődő cégek jelentkezését várják a világ minden részéről.

A német csomagolási törvény módosítása

2019. február 11.

A német Csomagolási Törvény (Verpackungsgesetz – VerpackG) módosításra került és 2019. január 1-el hatályba léptek a változtatások, melyek minden csomagolóanyag gyártóra és forgalmazóra vonatkoznak, akik Németországban forgalmaznak termékeket.

Újabb támogatott mesterképzés indul a kamaránál

2019. február 1.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara a szakképzési törvényben meghatározott feladataként 2019-ben mesterképzést és vizsgáztatást szervez – meghatározott keretszámmal – támogatott formában.

Üzleti delegáció Tajvanra szállástámogatással

2019. január 10.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara delegációt szervez a 2019-es ,,Smart City Summit & Expo’’ rendezvény kapcsán Tajvanra 2019. március 26-30. között, melyre a tajvani partnerek megfelelő létszámú jelentkező esetén szállástámogatást is biztosítanak.

Bolgár, albán, horvát, román, török hírek, üzleti lehetőségek

2018. december 6.

Ezúton továbbítjuk Önöknek a MKIK Nemzetközi Igazgatóságának aktuális tagozati híreit, üzleti lehetőségeket – bővebb információk a mellékelt anyagokban, illetve a leírásban szereplő honlapokon érhetők el, valamint a megadott kapcsolattartóktól kérhetők.

Indul a STAR II projekt

2018. november 9.

Az Európai Unió által finanszírozott, 2018. augusztus-2020 július között futó STAR II ((SupporT small And medium enterprises on the data protection Reform) projekt célja az uniós adatvédelmi reform által érintett kis- és középvállalkozások (KKV) támogatása.

Negyedik mesteravató: előnyök a gazdaságnak, szakképzésnek

2018. október 12.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett negyedik támogatott mesterképzés, -vizsgáztatás zárult a héten a mesterlevelek átadásával. Az eseményen huszonnyolc új mestert avattak. Tudósítás képgalériákkal!

Ők nyolcan már valódi mesterei a szakmájuknak

2018. szeptember 28.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ban negyedik alkalommal szervezett mesterképzést a helyi vállalkozók részére. Az autószerelők számára a ­Quality Dunaújváros Kft. biztosította a helyszínt. (A Dunaújvárosi Hírlap cikke.)