Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Modern Vállalkozások Programja: dunaújvárosi információs nap

2016. szeptember 21.

A hazai kkv-k jelentős lemaradásban vannak a digitális eszközök használatában európai versenytársaikkal szemben. A projekt célja, hogy szemléletformáló tevékenységet végezzen. Vegyen részt Ön is a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt dunaújvárosi információs napján: Hotel Kerpely október 4. (kedd) 10-16 óra!

Pályázati felhívás: Gábor Dénes-díj 2016

2016. szeptember 29.

A korábbi évekhez hasonlóan, ez évben is meghirdetésre kerül a Gábor Dénes-díj, amely a civil szféra egyik legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon.

Konferencia: Az innováció, mint kitörési lehetőség

2016. szeptember 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara konferenciát szervez a mikro-, kis- és középvállalkozások innovációs képességeik fejlesztése, ösztönzése céljából „Az innováció, mint kitörési lehetőség” címmel. Az eseményre Budapesten kerül sor november 24-én, a rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Acélalapítvány: vállalkozási alapismeretek képzés

2016. szeptember 22.

A Dunaferr „Foglalkoztatásért” Acélalapítvány vállalkozási alapismeretek képzést indít 2016. szeptember 23-án. A képzés nyitott, szeretettel várnak minden érdeklődőt! Helyszín a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székháza (Latinovits Z. u. 10.), képzés időpontjait és tematikáját cikkünkben találják.

Brit Üzleti Fórum a BKIK-ban

2016. szeptember 21.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 2016. szeptember 29-én Magyar-Brit Üzleti Fórumot szervez. A fórum központi célja a budapesti és a hazai KKV-k részére való gazdaságfejlesztési lehetőségek, a nagy britanniai piacra jutási feltételek, továbbá a brit cégalapítási, adózási, és pénzügyi szabályok bemutatása.

A ma ismert világot totálisan elsöpri a negyedik ipari forradalom

2016. szeptember 20.

A nyugati civilizáció eddig három ipari forradalmat élt meg, a gőzgépek, szerelőszalagok és az automatizáció után most egy teljesen új, negyedik ipari forradalom zajlik. A legújabb ipari forradalom arról szól, hogy a fizikai gépek és tárgyak egy információs hálózatba kapcsolódnak, a reaálgazdaság egyetlen hatalmas, intelligens információs rendszerbe integrálódik. Az ipar 4.0 pedig egy olyan koncepció, amely az újkeletű forradalom kihívásaira ad válaszokat, mégpedig elsősorban az ipari folyamatok teljes digitalizációjával. De nem csupán a technológia térhódításáról van szó, hanem az üzleti folyamatok paradigmaváltásáról is. Magyarországnak és Európának pont az ipar 4.0-ra van szüksége – a Portfolio összefoglalása.

GINOP-1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése

2016. szeptember 20.

A pályázat célcsoportjába azon vállalkozások (és vállalkozók) tartoznak, amelyek hozzáadottérték-növekedési potenciállal vagy exportnövekedési potenciállal bírnak, a fejlesztésük eredményeként helyi, nemzeti, de főleg nemzetközi hálózatokba kapcsolódnak be vagy részvételük intenzitása ilyen tekintetben növekszik. A kapacitásbővítése során a korábbi állapotnál nagyobb energiahatékonyságú rendszerek alkalmazása támogatott.

Tájékoztató az innovációt ösztönző uniós közbeszerzési eljárásokról

2016. szeptember 16.

A kutatási, fejlesztési és innovációs célú hazai és uniós források felhasználásának szakpolitikai koordinációjáért felelős Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) a polgármestereket, jegyzőket, közintézmények fenntartóit és gazdasági szakembereit, főépítészeket és Regionális Fejlesztési Ügynökségek szakembereit hívja és várja az „Épületek innovatív felújítására vonatkozó közbeszerzések hazai és nemzetközi lehetőségei” (PROBIS) elnevezésű európai uniós kezdeményezés Tájékoztató az innovációt ösztönző uniós közbeszerzési eljárásokról címűszakmai fórumára, szeptember 28-án Szentendrére.

Megjelent a Gazdasági Tükör új száma

2016. szeptember 9.

A Dunaújvárosi Harlapban megjelenő Gazdasági Tükör című mellékletünk új számában a kamarai választással, tisztújítással foglalkoztunk, a megválasztott tisztségviselőkkel készültek interjúk az elkövetkezendő évek feladataival kapcsolatban.

Lezajlott a választás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál

2016. szeptember 5.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara 2016. szeptember 5-én tartotta székházában tisztújító küldöttgyűlését, melyen a küldöttek ismét Králik Gyulát választották meg elnöknek a következő négyéves ciklusra. Általános alelnök Kis Attila lett, aki az előző időszakban kézműves tagozati alelnökként volt az elnökség tagja. Az eseményen jelen volt Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki a tisztújítást követően elismeréssel szólt a városi kamara tevékenységéről, majd gratulált és jó munkát kívánt a megválasztott, újraválasztott küldötteknek, tisztségviselőknek.

Változások az amerikai élelmiszerbiztonsági előírásokban

2016. augusztus 18.

A washingtoni nagykövetségtől érkezett felhívás az amerikai Food and Drug Administration (FDA) által életbe léptetendő szabályváltozásokról.

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2016” pályázat

2016. szeptember 29.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. meghirdette az „Év Felelős Foglalkoztatója 2016” című pályázatot. Az MKIK együttműködő partnerként kapcsolódik be a projektbe. A pályázat célja, hogy díjazza azokat a munkáltatókat, akik a legkiemelkedőbb jó gyakorlatot tudják bemutatni a felelős foglalkoztatás területén. A pályázatuk alapján kiválasztott 30 pályázó lehetőséget kap a Felelős foglalkoztató vagyok elnevezésű, 2016 november 24-én megrendezésre kerülő konferencián való kiállításra, valamint a nevezéssel pályáznak is egyben „Az Év Felelős Foglalkoztatója” Vándordíjra.

IV. TSZSZ szakértői pályázat

2016. szeptember 28.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére igazságügyi szakértők és műszaki ellenőrök részére.

Előadás az online pénztárgépekkel kapcsolatos változásokról

2016. szeptember 21.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársa, Szabó Gábor tart előadást a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) számos változást tartalmazó online pénztárgép rendeletéről, mely többek között azt is tartalmazza, hogy mely tevékenységi körökre terjesztik ki az online pénztárgépek kötelező használatát. Időpont: 2016. október 11-én, kedden délelőtt 10 órától, helyszín: Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara (Dunaújváros, Latinovits Zoltán u. 10.) Belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött, előzetes jelentkezés 2016. október 7-ig a dkik@dkik.hu e-mail címen.

Pályázati lehetőség - ázsiai piacra lépést támogató EU-s programok

2016. szeptember 20.

Az EU szingapúri képviselete tájékoztatta a tagállamokat az EU szervezésében és finanszírozásával 2016-ban elindított ’EU Gateway Business Avenues in South East Asia’ elnevezésű programsorozat legújabb pályázati lehetőségeiről.

GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása

2016. szeptember 20.

A Felhívás célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése. A kapacitásbővítés során a korábbi állapotnál nagyobb energiahatékonyságú rendszerek alkalmazása támogatott.

Gyakorlatorientált szakképzés a vállalkozások fenntartható sikeréért

2016. szeptember 20.

Gyakorlatorientált szakképzés a vállalkozások fenntartható sikeréért címmmel tartanak rendezvényt szeptember 28-án a Német-Magyar Gazdaság Házában hívjuk. A szakképzés szereplői ismertetik, hogyan segítik a vállalkozásokat, illetve milyen szolgáltatásokat nyújtanak kifejezetten a vállalatok számára. Megtárgyalják a szakképzési rendszer újdonságait, valamint a szakképzési törvény legfontosabb változásait is. Bemutatnak továbbá két, sikeresen működő magyarországi példát a már megvalósult gyakorlatorientált szakképzések közül.

Kamara Galéria: Varga Melinda és Zsuppon Orsolya kiállítása

2016. szeptember 12.

Angyalok és démonok címmel nyílik kiállítása a Kamara Galériában Varga Melindának és Zsuppon Orsolyának szeptember 16-án, pénteken 18 órakor. A tárlatot Móder Rezső alkotóművész, festő, szobrász és tanár nyitja meg, köszöntőt mond Kiss Kálmán költő, tanár, irodalmár, közreműködik dr. Horváthné Lázár Gabriella. A kiállítás október 13-áig tekinthető meg munkanapokon.

Szakmai fórum az acélszerkezeti tűzihorganyzásról

2016. szeptember 7.

A Magyar Tűzihorganyzók Szervezete Szakmai Bizottsága szakmai fórumot tart szeptember 30-án 13 órától a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában, melyen örömmel veszik beruházók, tervezők, acélszerkezetgyártók, kivitelezők, de minden érdeklődő részvételét. A téma: Korrózió elleni védelem acélszerkezeti tűzihorganyzással – a tűzihorgany bevonatot egyáltalán nem kell karbantartani 50-70 évig! A rendezvényt megfelelő létszámú érdeklődő esetén tartják meg, ezért részvételi szándékát legkésőbb 2016. szeptember 26-ig szíveskedjen jelezni!

Vámfelfüggesztés és vámkontingens iránti kérelmek benyújtása

2016. augusztus 25.

A 2017. július 1-jétől érvénybe lépő új vagy módosítandó autonóm vámfelfüggesztésekre és vámkontingensekre vonatkozó iratok benyújtási rendje.

Forrás: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara