Üdvözöljük a

A felsőoktatási szakképzés gyakorlóhelyeinek nyilvántartásba vételének egyszerűsített eljárásrendje | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 November >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
121314151617
18
19202122232425
2627282930  

A felsőoktatási szakképzés gyakorlóhelyeinek nyilvántartásba vételének egyszerűsített eljárásrendje

Felsőoktatási szakképzési gyakorlóhelyek első szintű minősítése a felsőoktatási szakképzési gyakorlóhelyi jogosultsággal rendelkező szervezetek listájára vételi eljárása során történik. A listára csak a helyileg illetékes kamara által megfelelőnek minősített gyakorlóhelyek kerülhetnek föl.

A nyilvántartásba kerülést a gyakorlóhely, a felsőoktatási intézmény, vagy közösen kezdeményezhetik egy Kérelem beadásával. A kérelemhez, illetve a gyakorlóhelyi jogosultság megállapításához az alábbi dokumentumokat kell becsatolnia a kérelmezőnek:

  • kamara által kialakított nyilvántartásba vételi kérelem nyomtatvány
  • leendő gyakorlati képzést végző szakember szakirányú végzettségének bizonyítvány másolata
  • leendő gyakorlati képzést végző szakember szakmai gyakorlatának hitelt érdemlő igazolása
  • a hallgató képzésében érintett felsőoktatási intézmény által kiadott nyilatkozat

 

A kérelmezők a kérelmet a gyakorlóhely székhelye (telephelye) szerint illetékes területi gazdasági kamarához nyújtják be. A jogosultság megítéléséhez a területi kamara saját hatáskörbe további dokumentumokat kérhet be, illetve helyszíni ellenőrzést végezhet.

A gyakorlóhelyi jogosultsággal rendelkező szervezetek listájára való felkerülésről területi kamara illetékes vezetője, illetve annak meghatalmazottja dönt.

A képzés megkezdéséhez megfelelő feltételrendszerrel rendelkező szervezetet a területi kamara rögzíti a kamarai on-line alapú szakképzési informatikai rendszerben (ISZIIR), a nyilvántartásba vételről határozatot bocsát ki és egyben nyilvántartásba veszi.