Üdvözöljük a

Pályaorientáció | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2019 Június >>
KeSzeCsüSzoVa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24
25
2627282930

Pályaorientáció

Keveset adnak munka nélkül!

 

Ősi igazságra figyelmeztet az egyik legterjedelmesebb magyar nyelvű közmondásgyűjteményben fellelhető, fentebb olvasható szólás. Legalább két tényezőre hívja fel a figyelmet:  az egyik a munka értékteremtő jellege.  Vagyis, aki dolgozik, legyen tisztában azzal, hogy igenis számít az, mit és hogyan tesz.  Tehát legyen a legjobbak között, legyen szakmája mestere.

 

A másik a munka önmagában való fontossága: az, hogy bizony meg kell dolgozni a javakért, a sikerért, az elismerésért.

 

A rátermettség, a tehetség, az intézményi háttér szükséges, de közel sem elégséges feltétel: a míves munka szorgalom, kitartás nélkül mit sem ér – a míves munkával, szorgalommal, kitartással viszont felmérhetetlenül sokat érhetünk el. Becsületet, eredményt, elismerést.

 

A munka minden társadalom eredményes működésének alapja. A kereskedelmi és iparkamarák, a gazdaság önkormányzatai egyre fájdalmasabb módon szembesülnek az ország mind több vállalkozásánál, intézményénél jelentkező hiányával a munkás kezeknek, szakképzett emberfőknek.

 

Nagyon fontos tehát számunkra, és ennél fontosabb: az ország fejlődése szempontjából, hogy a jövőben munkába álló generációk értékteremtő, tehetségükhöz, személyiségükhöz illeszkedő szakmát válasszanak, azt minél jobban elsajátítsák, és magas szinten műveljék. Ehhez a fontos döntéshez, egy út kezdetéhez kívánok sok sikert!

 

Králik Gyula

a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke