Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Országos rendezvénynaptár

<< 2018 Február >>
KeSzeCsüSzoVa
   1234
567891011
12131415161718
192021222324
262728    

Digitális üzleti modellek: „svájci bicska” a vevők pénzéhez

2018. február 16.

Tudta Ön, hogy a világ tíz legfiatalabb milliárdosa közül öten az internet segítségével kerültek a csúcsra? És egyikőjük éppen most lőtte fel az autóját a világűrbe! 2016. első felében külföldiek közel 16 milliárd forintot költöttek el magyar termékeket forgalmazó webáruházakban. Ez a szám évente 15-20%-al emelkedik. Modern Vállalkozások Programja szemléletformáló videója.

Tájékoztatás ajánlatkérők részére az EKR-ben történő regisztráció kapcsán

2018. február 9.

Az elektronikus közbeszerzés részletes szabályairól szóló 424/2017. (XII. 19.) Korm. rendelet 35. § (6) bekezdése értelmében minden, a Kbt. 5. § (1) bekezdés szerint ajánlatkérőnek minősülő szervezet legkésőbb 2018. március 1-jéig köteles az EKR-ben történő regisztrációját kezdeményezni. A 424/2017 Korm. rendelet 6. § (2) bekezdése rögzíti, hogy az ajánlatkérők regisztrációja a Közbeszerzési Hatóság jóváhagyásához kötött.

Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület tesztje

2017. december 18.

Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület és partnerei felnőtteknek hirdeti meg pénzügyi felmérő programját. Céljuk a felnőttek pénzügyi és közpénzügyi tudásának és pénzügyi attitűdjének tudományos igényű mérése, a mérés alapján pedig a kutatásba bevontak pénzügyi ismereteinek hathatós fejlesztése. Tesztük kitöltése 30 percet vesz igénybe.

Végre egy program minden céges pénzügyhöz

2017. november 3.

Elfelejtett, elveszett számlák, macerás átutalások, túlterhelt könyvelő, hirtelen adóterhek, drága számlázóprogram… Ha ezek közül bármelyik ismerős, akkor Önnek találták ki az OTP eBIZ szolgáltatását, amelynek segítségével a számlázással, bankolással és könyveléssel kapcsolatos feladatokat egy helyen, online kezelheti! A szoftver okostelefonokról is elérhető.

Indul az MKIK GVI 2017. októberi online konjunktúra felvétele

2017. október 4.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. A kitöltött kérdőíveket 2017. október 27-ig várják!

Befizetős ATM-ekkel könnyíti meg a vállalkozások életét az OTP

2017. október 4.

Országszerte már mintegy 130 helyen érhetőek el azok a speciális ATM-ek, amelyekkel az ügyfelek a nap 24 órájában nemcsak készpénzt vehetnek fel, hanem számlájukra - boríték igénybevétele nélkül - be is fizethetnek. Az OTP Bank fejlesztése a lakossági ügyfelek mellett nagyban megkönnyíti a vállalkozások napi pénzügyeit is, hiszen a befizetett összeg azonnal elérhetővé válik a számlán. A tervek szerint év végére mintegy 200 ilyen ATM áll majd az ügyfelek rendelkezésére országszerte - emelik ki a pénzintézet szakértői.

Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat

2017. szeptember 22.

Idén tizenötödik alkalommal került sor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által meghirdetett „Magyar Kézműves Remek” pályázat díjátadó rendezvényére az Agrármarketing Centrum és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, az OMÉK keretén belül szeptember 22-én a Hungexpon.

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációja a kiskereskedelmet érintő szabályozásról

2017. szeptember 18.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Kereskedelmi Főosztálya tájékoztatást küldött, arról, hogy az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a kiskereskedelmet érintő szabályozásról. A konzultációs kérdőív elektronikus úton történő megküldésére 2017. október 8-ig van lehetőség.

További megtakarítások lehetőségét kínálja a villanyszerelők és a vízszerelők központi nyilvántartása

2017. szeptember 13.

2017. szeptember 1-jén hatályba lépett a versenyképességi törvény azon rendelkezése, mely szerint a fogyasztók a villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozások elvégzésére – a gázbekötéseknél már megszokott módon - szabadon választhatnak kivitelezőt. Ennek érdekében létrejött a villanyszerelők és vízszerelők névjegyzéke, akik villany-, víz- és csatorna közműcsatlakozásokat végezhetnek a felhasználók megbízásából. A villanyszerelők és vízszerelők nyilvántartását a Fővárosi Kormányhivatal vezeti.

100 millió, 15 év, 250.000 Széchenyi Kártya

2017. szeptember 7.

Ünnepélyes keretek között adták át a 250 ezredik Széchenyi Kártyát és az első 100 milliós Széchenyi Kártya igénylésért járó emlékkártyát a KAVOSZ Zrt. és a Program fennállásának 15. jubileumi évében szeptember 7-én Budapesten.

VII. Nagykereskedelmi és Gyártói Konferencia: Keresztmarketing - Kereskedelmi Marketing

2018. február 14.

Blockbuster marketing, avagy így lesz kasszasiker 2018-ban a vevőszerzés címmel rendezik meg a VII. Országos Nagykereskedelmi És Gyártói Konferenciát március 8-án (csütörtökön) a Sugár Moziban (1148 Budapest, Örs vezér tere 24.) rangos előadók részvételével. A 400 férőhelyes eseményre már a jegyek nagyobb része elkelt, ha érdekli a téma, érdemes sietni a helyfoglalással.

Lehetőségek az internetes kereskedelemben

2018. január 12.

Igaz, vagy legenda, hogy az online kereskedelem megöli a hagyományos üzleteket? Valószínűleg Ön is tapasztalta már családja, barátai körében, hogy egyre gyakrabban vásárolnak interneten. Ezt a számok is jól tükrözik: már 2015-ben évi 17%-kal nőtt az internetes kiskereskedelem forgalma, és hasonló volt a növekedés 2016-ban is! – Modern Vállalkozások Programja videója.

A „dolgok internete” - okos kütyük tárháza

2017. december 11.

Ugye Ön is tapasztalta már, hogy egyre több okos eszköz jelenik meg a környezetében? Megérkeztünk az okos és összekapcsolt termékek világába. A dolgok internete által mindennapi eszközeink is kiegészülnek a számítógépek intelligenciájával, így azok hasznosabbá, rugalmasabbá és okosabbá válnak. – A Modern Vállalkozások Programja újabb szemléletformáló videója!

Megújul a Választottbíróság

2017. október 11.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) mellett működő Választottbíróság megújulásának szervezeti és jogi elemeit bemutató szakmai konferenciát rendezett október 10-én Budapesten.

Online marketing: hírlevelek, honlap

2017. október 4.

Érezte már úgy, hogy a kezdeti lelkesedés után cége hírlevelei nem hozzák az elvárt eredményt? Videónkban adunk néhány tippet arra, hogyan tudja a legtöbbet kihozni hírleveleiből.

Üzleti- és exportlehetőségek: Ausztria, Lengyelország, Szlovákia

2017. október 2.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal közösen üzleti fórumot szervez. Üzleti kapcsolatépítési, együttműködési és projekt partnerségi lehetőséget, hatékony partnerkeresési formát kínálnak 2017. október 11-én a Gazdaság Házában a régió vállalkozóinak. Fókuszban Ausztria, Lengyelország, Szlovákia.

Modern Vállalkozások Programja: a második szakasz első regionális rendezvénye

2017. szeptember 19.

A Modern Vállalkozások Programjának első szakasza július végén lezárult. A kitűzött célok teljesültek, így augusztus 1-jétől bővített tematikával folytatódhat a program, további két évig: 2019. júliusáig segíti a vidéki vállalkozásokat. A Modern Vállalkozások Programja második szakaszának első regionális rendezvénye Balatonfüreden, 2017. október 17-én kerül megrendezésre, melynek témája: Építőipar 4.0 - digitalizáció az építőiparban.

Folyékonyan online-ul! Beszélő szótár - informatikai kifejezések közérthetően

2017. szeptember 18.

Lapozzon bele humorral fűszerezett beszélő szótárunkba, amely röviden és közérthetően magyaráz el gyakran használt informatikai kifejezéseket! Ki, vagy mi a „Link” és az „Avatár” az interneten? Gondolta volna, hogy „IP Adress” olyan egyszerű dolgot jelent, mint az autóknál a rendszám – vagyis azonosítja az internetre csatlakoztatott eszközöket (számítógép, nyomtató, stb.)?

E-közigazgatás - Ügyintézés gyorsan, egyszerűen

2017. szeptember 11.

Tudja már Ön, hogy melyik telefonszámon lehet a hét minden napján, 24 órában tájékoztatást kapni közigazgatási ügyekben? Ha jobban szereti ügyeit utazás, sorban állás és várakozás nélkül intézni, akkor érdemes cikkünkre kattintania!

IT biztonság - Adataink és számítógépeink védelme

2017. szeptember 6.

Ön mennyire érzi biztonságban cége számítógépeit és adatait a zsarolóvírusokkal és egyéb veszélyekkel szemben? Ahogyan autójára téli gumit szereltet a nehezebb időjárási viszonyok esetére, úgy érdemes cége informatikai biztonsága érdekében is megtenni néhány egyszerű lépést. Ebben segítünk!