Üdvözöljük a

Elismerések az iparkamarától és a szakképzési centrumtól az ország legjobbjainak | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Elismerések az iparkamarától és a szakképzési centrumtól az ország legjobbjainak

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2018. május 28.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara is köszöntötte az idei SZKTV versenyek döntőseit. A csütörtöki ünnepségen a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum is kifejezte a nagyrabecsülését. Jöjjenek a neveket és a részletes tudósítást tartalmazó cikk a Dunaújvárosi Hírlaptól!

Versenyek

Hegyiné Tóth Noémi a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara titkára elmondta az ünnepség megnyitóján, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében idén 11. alkalommal rendezték meg április 23. és 25. között Budapesten a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt. Az országos szakmai versenyeket 43 szakképesítésben hirdették meg a nappali tagozaton végzős szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók számára. A területi elődöntőkben minden eddiginél több, országosan 7032 diák vett részt. Ezt követték a válogatóversenyek, amelyeken 474 fiatal versengett a döntőbe jutásért. Végül a szakmai versenyek országos döntőjébe 236-an kerültek be, 108 oktatási intézményt képviselve. A dunaújvárosi kamara által szervezett területi elődöntőkben összesen 6 iskolából, 25 szakmában, 191 jelentkező volt, ebből 187 fő vett részt az írásbeli megmérettetésen. Az előválogató versenyekre összesen 35 tanuló jutott tovább, közülük 6 versenyző (2 iskolából) a döntőben is megmutathatta tudását, ketten dobogós helyezést értek el. Őket és felkészítő tanáraikat köszöntötték.

A második helyezett diák felkészítője, Ármos Zoltán munkáját is elismerték Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Nevesül őket: a 7. helyezést elért Damásdi Szandra (DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) fodrász, felkészítő tanára: Lehoczkyné Tóvizi Ilona. A 6. helyezett Kis Benjámin Béla (DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) épület- és szerkezetlakatos, elméleti felkészítő tanára: Dzjadiga Oreszt, gyakorlati felkészítője: Kálmán József. Az 5. helyezett Medveczky Gyula (DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) épület- és szerkezetlakatos, elméleti felkészítő tanára: Dzjadiga Oreszt, gyakorlati felkészítője: Nagy László. Az ugyancsak 5. helyezett Mérges Balázs (DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) ipari gépész, elméleti felkészítő tanára: Vadászné Kéri Adrienn, gyakorlati felkészítője: Radnai Zsolt. A 3. helyezést elért Dienes Dominik (DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) épület- és szerkezetlakatos, elméleti felkészítő tanára: Dzjadiga Oreszt, gyakorlati felkészítői: Pekács Milán. A legjobb eredményt, 2. helyezést elért Farádi Patrik Zoltán (DSZC Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) hegesztő, elméleti felkészítő tanára: Zemankó István, gyakorlati felkészítő tanárai: Ármos Zoltán és Dénes István. Ők vehették át az iparkamara és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum elismeréseit, illetve még a képző intézmények képviselői részéről a Dunaferr iskolából Zemankó Zoltán igazgató, Tóth Ferenc gyakorlati oktatásvezető, Lorántffy iskolából Marczona Tamás igazgatóhelyettes és Mádai Lászlóné nyugalmazott gyakorlati oktatásvezető, valamint Oroszi Csilla gyakorlati oktatásvezető.

Magas minőség

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a tavalyi esztendőben bevezette, hogy az SZKTV/OSZTV versenyek dobogós helyezettjeinek felkészítő, gyakorlati oktatóit megjutalmazza. Csapó Gábor főigazgató az idén három oktatónak adott át egy-egy 100 ezer forintos elismeréssel járó oklevelet, Dénes Istvánnak, Ármos Zoltánnak és Pekács Milánnak. A főigazgató beszédében kiemelte, az, hogy évről évre ilyen apropóból összejöhetnek, jelzi, hogy magas minőségű oktatás folyik a szakképzési centrum intézményeiben. Mint mondta, ezeket a versenyeket a szakma Oscarjaként szokás emlegetni, hiszen akik a döntőbe jutnak, azok már az ország legjobbjai között vannak.

 

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap