Üdvözöljük a

Európa-bajnokság – fiatalok utazhatnak a kamarával | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Európa-bajnokság – fiatalok utazhatnak a kamarával

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2018. augusztus 30.

Közép-Kelet-Európában hazánk rendezi meg elsőként a EuroSkills versenyt, a szakmák Európa-bajnokságát szeptember 26-28-án Budapesten. Az esemény három napjának meglátogatására a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara mintegy 800 általános és középiskolás fiatal számára biztosít lehetőséget.

Óriási dicsőség és elismerés az ország számára a magas színvonalú szakmai verseny megrendezése, melyen Európa legfelkészültebb fiatal szakemberei mérik össze tudásukat. A verseny újabb lehetőséget teremt arra, hogy bebizonyítsuk: Magyarország a legmagasabb szinten képes nemzetközi versenyeket lebonyolítani.

 

A EuroSkills Budapest 2018 versenyen 3 nap alatt 28 ország közel 600 versenyzője méri össze a tudását, előreláthatóan 40 szakmában, 6 nagy szakmai csoportban (építési és épület technológiák, gépjárműipar és logisztika, gyártási és mérnöki technológiák, információs és kommunikációs technológiák, kreatív művészetek és divat, szociális és személyi szolgáltatások).

 

Magyarország 2007 óta vesz részt a WorldSkills és a EuroSkills versenyeken (a két versenyt éves váltásban szervezik meg), és a magyar csapat az elmúlt években kiemelkedően teljesített. A EuroSkills versenyeken az elmúlt tíz évben összesen 10 arany, 12 ezüst, 20 bronz és 15 kiválósági érmet szerzett a magyar csapat. Magyarország 26 versenyszámban indít versenyzőt a budapesti Euroskillsen.

 

A szakmák Európa-bajnoksága nemzetközileg elismert és nívós programsorozat, ahol nemcsak a fiatalok mutathatják meg tehetségüket és tudásukat, hanem a rendező ország is bizonyíthat. A EuroSkills verseny – és kísérőrendezvényei, a versennyel párhuzamosan számos szakmai program is helyet kap – nagyszerű eszköz arra is, hogy nemzetközi szintű megjelenési lehetőséget biztosítson a hazai ipar képviselői számára. A budapesti megmérettetést a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi a SkillStar 2018 Nonprofit Kft.-n keresztül, a Magyar Kormány támogatásával.

 

A verseny hazai megrendezése hozzájárul a szakember-életpálya népszerűsítéséhez a fiatalok körében. Magyarország versenyképességének erősítéséhez nélkülözhetetlen a jól képzett, piacképes szaktudással rendelkező munkaerő, ugyanakkor hazánkban piacképes, naprakész ismereteket nyújtó szakképzési rendszer működik, amely valós karrierutat, és dolgos, de stabil, biztos megélhetést biztosít.  Erre hívja fel a figyelmet a EuroSkills versenysorozat. A területi kamarák, így a városi kamara is általános és középiskolások, valamint tanáraik számára biztosít ingyenes, buszos utazási lehetőséget az Európa-bajnokságra. Így mintegy 800 Dunaújvárosban tanuló fiatal látogathatja meg szeptemberben az eseményt.