Üdvözöljük a

Megnyílt Tábori Csaba és Tábori Margit kiállítása a Kamara Galériában | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Megnyílt Tábori Csaba és Tábori Margit kiállítása a Kamara Galériában

2010. november 8.

Tábori Csaba és Tábori Margit kiállításmegnyitójára várták az érdeklődőket múlt pénteken a Kamara Galériába. Tudósítás, képgaléria és letölthető videó.

A megjelentek száma, köre is igazolta dr. Markovics György, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara titkárának szavait, mely szerint a helyi kulturális élet egyik elismert tényezőjévé vált a Kamara Galéria, melynek sorrendben hetedik tárlata nyílt meg.

 

A helyi kamara titkára beszélt arról is, hogy a Kamara Galéria következő kiállításán az eddigi tárlatokon kiállító művészek állítják ki műveiket december elejétől egy közös tárlaton, ez jó lehetőséget kínál arra is, hogy megvásárolhassuk a karácsonyi ajándékokat, hiszen a kiállításon szereplő munkák megvehetők, úgy, ahogy minden tárlaton, így a mostanin is, ahol a kiállított ékszereket ilyen szempontból is érdemes mindenképpen megnézni!

 

Tábori Csaba és felesége kiállításának megnyitására Bakonyi Ferencet kérték fel, akit a meghívó szövege filantrópként, emberbarátként jelölt meg. Bakonyi Ferenc beszélt Tábori Csaba művészi fejlődéséről, kitért munkái részletgazdagságára, amelyet Dürer munkáihoz hasonlított. A kiállított munkák is igazolták, Tábori művészetének fontos vonalát képezik, ahogy a korábban szintén a galériában kiállító művészbarát, Farkas Mihály esetében is, a bibliai tárgyú képek. A tárlaton szereplő kis méretű, részletgazdag munkák Tábori Margit ékszereinek aprólékosságával „versenyeznek”. Bakonyi Ferenc szólt Tábori Csaba magas színvonalú design-munkásságáról is, példaként említette a mindnyájunk által ismert Dali Art Cafét, amelynek a névadóhoz illeszkedő belső megjelenése a művész keze nyomát hordozza.

 

 

Ezt követően Bakonyi Ferenc rátért Tábori Margit méltatására, aki 17 éve élete társa Csabának, és elsőként állítja ki munkáit. Tábori Margit végzett mérnök, a családi szál nyomán azonban „megfertőződött a művészettől.” Bőrdíszművesként kezdte, már akkor ékszereket készített ebből az anyagból, majd a gyöngyfűzésen keresztül jutott el a nemesebb anyagok, a réz, az ezüst, a kristályok, féldrágakövek felhasználásáig.

 

 

A megnyitó beszéd elhangzását követően Tábori Csaba köszönő szavaiban arról beszélt, hagyományosan milyen fontos szerepet játszik Dunaújváros életében a képzőművészet, és milyen fontos, hogy ezt egy újabb kiállítóterem, a Kamara Galéria is elismeri.

A kiállítás egy hónapon keresztül, december 3-áig tekinthető meg a Vállalkozók Házában.

 

A Dunatime TV megnyitóról szóló tudósítását itt töltheti le.

A videó megtekintéséhez szüksége lesz az Xvid kodekre, amelyet itt talál.

A megnyitó meghívóját itt találja!
A kiállítókat bemutató plakátunkat itt töltheti le!