Üdvözöljük a

Rácalmási Tavaszi Vásár: a téma a robotika | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Rácalmási Tavaszi Vásár: a téma a robotika

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2018. március 29.

Harmadik alkalommal szervezi meg a rácalmási önkormányzat támogatásával a Vállalkozók Rácalmásért Egyesület a Rácalmási Vásárt április 14-án a Jankovich kúriában, amelynek idén a robotika lesz a témája.

Az előző vásárok szervezése során is igyekeztek valamilyen aktuális témát találni, amely mind többünket érdekel, azonban még keveset tudunk a mindennapjainkat megváltoztató technológiai fejlődés adott vonatkozásairól. Ilyenek voltak az előző két évben az elektromobilitás, vagy a családi házak új energetikai megoldásai. A robotika jól illeszkedik a sorba, hiszen már számos gyár, üzem használ ilyen berendezéseket a térségükben is, és a robottechnológia jelentősége rohamosan növekedni fog a következő években – fogalmazott a szervező képviseletében Szabó András elnök.

 

A kiállításra, a kapcsolódó előadásokra, a jelenlévőknek élménygazdag, értékes tapasztalatokat adó, interaktív bemutatókra, tematikus „játszóházakba” minden érdeklődőt várnak: szakembereket, vállalkozások képviselőit, általános, középiskolás tanulókat, egyetemistákat, mindenkit. A kínálat nagyon széles (érdemes böngészni a részletes programot a Vállalkozók Rácalmásért Egyesület Facebook-oldalán): a közelebbi és távolabbi jövő képét bemutatni hivatott átfogó előadásoktól a játékosabb programokon át a kapcsolódó oktatási témákig, új fejlesztések, startup cégek bemutatkozásáig, speciális szakmai területek ismertetéséig terjed a sor. Ott lesznek a nemzetközi érdeklődés kísérte, a Microsoft rangos díját elnyert, a vakok és gyengénlátók számára az olvasás élményét visszaadó Gloveeye fejlesztői. A szervezők bemutatják az egyik helyi cég pályázaton nyert összegből finanszírozott hegesztőrobotját munka közben (érdeklődő szakemberek jelentkezését várják!).

 

Több program foglalkozik (komolyabb és játékosabb formában) a robotika oktatás során való alkalmazásával, a kapcsolódó programozással. A játékosság ugyanakkor más módon is megmutatkozik: a jövőt bemutató előadás során a Star Wars Artu Dituja is megjelenik a helyszínen egy életnagyságú, működő másolatként. A reggel tíztől öt óráig látogatható programok tehát tartalmas, szórakoztató időtöltés kínálnak az egész családnak.

 

Csatolt állományok: