Üdvözöljük a

Szakmákról játékosan – kamarai pályaorientációs tábor | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Szakmákról játékosan – kamarai pályaorientációs tábor

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2018. június 21.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tábort szervez elsősorban hetediket végzett diákok számára augusztus 27-étől 31-éig. A változatos program mélyíti az önismeretet, ugyanakkor több szakma fogásainak játékos kipróbálásával segít a továbbtanulási irány megválasztásában.

A program minden nap a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházánál indul (Latinovits Z. u. 10.) nyolc órakor, és egy nap kivételével négy órakor itt is ér véget. Három nap délelőttjén a résztvevők különböző tanműhelyekbe látogatnak, ahol a gyakorlati oktatók változatos, élvezetes gyakorlati feladatokkal várják őket. A feladatok megoldása közben szó esik majd a szakmai terület különböző szakmáinak jellemzőiről, az oktatással, tanulószerződéssel, ösztöndíjjal kapcsolatos tudnivalókról. A délelőtti elfoglaltságot ebéd követi, majd vetélkedők, játékos programok, az időjárás függvényében strandolás, vagy sportprogram várja a résztvevőket.

 

A további két nap közül az egyiken egy Tájoló nap nevű programban vehetnek részt a pályaválasztásra készülők, amikor hat tématerületen (műszaki, kereskedelem, egészségügy-szociális, kézművesség, turizmus-vendéglátás, üzlet-ügyvitel) kell megoldaniuk elméleti, gyakorlati, csoportos feladatokat. A nap folyamán a résztvevők magukat is értékelik, illetve külső értékelők is figyelik munkájukat. Az izgalmas, sok élményt adó nyolcórás programról részletes értékelést kapnak a gyerekek és szüleik, amely nagy segítséget jelenthet a pályaválasztási döntés előtt.

 

Szintén gazdag programot ígér a még nem említett nap, amelyen Budapestre utazik a csapat, ahol két üzemlátogatás is a tervek között szerepel: a MÁV központi járműjavítóját látogatják meg (vonatvezetéssel egybekötve), illetve egy nyomda működésével ismerkednek meg. Ekkor kb. hat órakor érkezik vissza a busz a kamara székházához.

 

Az ötnapos tábor költsége 12 ezer forint, mely egyszeri étkezést (éttermi ebéd, illetve a budapesti utazáson úticsomag) tartalmaz, további költségekre nem kell számolni. A résztvevők élményekben, új ismeretekben gazdagon várhatják az induló nyolcadik osztályt, amikor döntést kell hozniuk szüleikkel közösen a jövőjükről. (További információ, jelentkezés június 15-éig Kőhalmi Kálmán pályaorientációs tanácsadónál: kohalmi@dkik.hu, 30/327-3134).

Csatolt állományok: