Üdvözöljük a

Újabb támogatott mesterképzés, -vizsgáztatás a kamara szervezésében | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Újabb támogatott mesterképzés, -vizsgáztatás a kamara szervezésében

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2018. január 17.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ban negyedik alkalommal szervez mesterképzést és -vizsgáztatást a helyi vállalkozók részére. A 180 órás támogatott képzés keretében lehetőség van akár 80%-os támogatással a mestervizsga megszerzésére.

A képzés és vizsgáztatás fajlagos költsége 300.000,- Ft/fő, amelyből 60.000 Ft-ot kell önerőként megfizetni, a fennmaradó részt a Kamara szakképzési és felnőttképzési pályázati programja finanszírozza.

 

A mestervizsga célja, hogy biztosítsa: a magasabb szakmai minősítés elérésének lehetőségét, a tanulók képzéséhez szükséges, magas szintű szakmai és pedagógiai ismeretek elsajátítását, a vállalkozás indításához, sikeres működtetéséhez szükséges ismeretek elsajátítását, a vállalkozás mesterjelölt eleget tehessen az egyes szakmákban, a vonatkozó jogszabályokban meghatározott működési feltételeknek.

 

Mestervizsgára való jelentkezés feltételei:

  • az adott szakmában az állam által elismert szakképesítéssel – illetve a szakmai követelményben feltételként meghatározott szakmai képesítéssel – rendelkezik, s ezt közokirattal vagy annak hiteles másolatával igazolja.
  • az adott szakma mestervizsga követelményrendszerében előírt szakirányú szakmai gyakorlattal rendelkezik,/ szakmától függően 3-5 év / s ezt munkáltatói igazolással, munkakönyvvel vagy egyéb hitelt érdemlő módon igazolja.

Megjegyzés: A szakmai gyakorlat részidőkből is összeállhat, de az utolsó időszak nem lehet egy évnél rövidebb, és a vizsgára jelentkezés időpontjában az utolsó igazolt szakmai gyakorlat nem lehet egy évnél régebbi. A gyakorlati időbe nem számítható be a GYED, illetve a sor- vagy tartalékos katonai, valamint polgári szolgálat ideje.

 

A részvételi szándékot legkésőbb 2018. február végéig kell jelezni a www.dkik.hu weboldalról letölthető jelentkezési lap kitöltésével!

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését további információért keressen minket az alább megtalálható elérhetőségen: Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Piac tér 2. szám alatt lévő irodájában, ill. a következő telefonszámon 30/755-1303.

 

Várjuk jelentkezéseiket!

 

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Csoportja