Üdvözöljük a

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

A Nemzeti Turisztikai Adatbázis Központ (NTAK) – júniustól az én szálláshelyem is érintett?

2019. május 10.

Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara ezúton tisztelettel meghívja Önt A Nemzeti Turisztikai Adatbázis Központ (NTAK) – júniustól az én szálláshelyem is érintett? című turisztikai tájékoztató fórumára, 2019. május 21. (kedd) 14.00 órára.

Német beszállítói és exporttapasztalatok

2019. május 14.

Magyar-Német Üzleti és Beszállítói Fórumot szervez az MKIK Magyar-Német Tagozata „Német beszállítói és exporttapasztalatok” címmel, időpont: 2019. május 23. (csütörtök) 14 óra, helyszín az MKIK székhelye.

Pályázati felhívás - Magyar Kézműves Remek 2019

2019. május 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére, a pályázat célja a magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerése, minőségi kézműipari termékek bemutatása, a hazai és külföldi fogyasztók orientálása, a magyar termékek jó hírének öregbítése/javítása, a magyar kézműiparban a hagyományőrző vállalkozói kultúra elmélyítése, a kézműves szakma rangjának emelése, a magyar kézművesség turisztikai kínálatának gazdagítása, népi kézműves mesterségek hagyományainak tovább éltetése.

FÓRUM: Hogyan vezessem az e-építési naplót szakszerűen és jogszerűen?

2019. május 6.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara építőipari tájékoztató fórumot szervez, melynek időpontja: május 13. (hétfő) 14 óra. A két előadás egyikén az elektronikus építési naplóval kapcsolatos aktuális tudnivalókról, a másikon a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv működéséről hallhatnak a résztvevők.

NŐNEK LENNI JÓ! – Aranyhordó pódiumbeszélgetések

2019. május 2.

Beszélgetés közismert nőkkel, akiknek legalább annyira fontos a hivatásuk, mint a családjuk, akik harmóniára törekszenek a munka és a magánélet között, akik energikusak és pozitívak az élet dolgaihoz és az emberekhez viszonyulásukban. Szeretettel meghívjuk 2019. május 7-én, kedden 18 órai kezdéssel egy pódiumbeszélgetésre! Vendég: SZÜCSNÉ DR. HARKÓ ENIKŐ kutatótanár, beszélgetőtársa: SZENTE TÜNDE társadalom-mérnök. Médiapartner: Dunaújvárosi Hírlap, támogató Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara.

Magyar-Moldovai Üzleti Fórum

2019. április 18.

A Magyar-Moldovai Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) negyedik ülésére– Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár és Ms. Iulia Costin államtitkár társelnökletével ¬2019. május 7-8-án kerül sor Kisinyovban, Moldovában.

TSZSZ szakértői pályázat

2019. április 12.

A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére.

Üzleti lehetőségek Montenegróban

2019. március 28.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata szervezésében valósul meg az „Üzleti lehetőségek Montenegróban” elnevezésű rendezvény április 12-én Budapesten. A program keretében Veljko Milonjić, a Montenegrói Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért és kulturális együttműködésért felelős igazgatója tart előadást. A rendezvény a montenegrói piac iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a montenegrói üzleti környezetről, az együttműködés fejlesztésének módjairól, a montenegrói befektetési lehetőségekről.

BÍRÓSÁGI ÜLNÖKVÁLASZTÁS 2019

2019. március 27.

Magyarország köztársasági elnöke a 2019. évi bírósági ülnökválasztást 2019. március 7. napja és 2019. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki. Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése az Országos Bírósági Hivatal elnöke által közzétett adatok alapján a Székesfehérvári Törvényszékre 1 fő törvényszéki ülnököt, 3 fő fiatalkorúak büntetőügyeiben eljáró ülnököt, a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra (székhelye: Székesfehérvár) 7 fő munkajogi perekben eljáró ülnököt, a Dunaújvárosi Járásbíróságra 10 fő fiatalkorúak büntetőügyeiben eljáró ülnököt választhat meg.

Mi az egyéni vállalkozók hivatalos elérhetősége?

2019. március 21.

Az egyéni vállalkozó hivatalos elérhetősége az a KÜNY tárhely (ismertebb régi nevén ügyfélkapu), melyet a vállalkozás létrehozásakor a 2009. évi CXV. törvény 11. § (1) értelmében az egyéni vállalkozók nyilvántartásában rögzített. Ha az egyéni vállalkozó elmulasztja a beérkezett küldemény átvételét, elindulnak a küldemény átvételéhez fűződő határidők.

Tájékoztató előadás ingatlanközvetítőknek és értékbecslőknek

2019. május 9.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara ajánlásával a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetsége tájékoztató előadást tart az ingatlanközvetítői és értékbecslői tevékenységet folytató kis- és középvállalkozók részére! Ne maradjon le Ön sem ingatlanközvetítőknek és értékbecslőknek szóló tájékoztató előadásokról!

Üzleti lehetőségek Bosznia-Hercegovinában

2019. május 7.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata szervezésében valósul meg az „Üzleti lehetőségek Bosznia-Hercegovinában” elnevezésű rendezvény 2019. május 14-én Budapesten. A program keretében Gordan Milinic, Bosznia-Hercegovina Befektetési Ügynökségének (FIPA) igazgatója és Nina Pobric, a FIPA promóciós igazgatója tartanak előadást.

Horvát, szerb, török hírek, üzleti lehetőségek

2019. május 6.

Horvát hírek, tenderek, meghívó az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásárra (2019. május 11-17.), török vízügyi, szennyvíz- és hulladékkezelési projektek Hatayban. Részletek a cikk mellékleteiben!

Bérmunkapartneri megkeresés

2019. május 2.

A kecskeméti Phoenix Mecano Kft. új bérmunkapartner felkutatásához kér segítséget. Flexibilis, nyomtatott áramkör gyártásával kapcsolatban érdeklődnek.

Eredményes évet zárt a városi kamara

2019. április 12.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági Tükör című melléklete, mely a Dunaújvárosi Hírlapban jelenik meg, új számmal jelentkezett: beszámoló a kamara éves rendes küldöttgyűléséről, az ott átadott Dunaújváros Kézművességéért Díjakról, az elismert szakemberek életpályájáról.

Indul az MKIK GVI 2019. áprilisi online konjunktúra felvétele

2019. április 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait. Kérjük, hogy szakítson időt kérdőívük kitöltésére, mely körülbelül 10 percet vesz igénybe. A kitöltött kérdőíveket 2019. április 26-ig várják!

Üzleti lehetőségek Malajziában

2019. március 28.

Az MKIK a Malajzia Egyesített Kínai Kereskedelmi és Iparkamara látogatásának alkalmából üzleti szemináriumot szervez a Malajzia iránt érdeklődő vállalkozások részére ,,Üzleti lehetőségek Malajziában’’ címmel április 5-én Budapesten.

Nemzeti Védelmi Szolgálat elektronikus hírlevelei vállalkozóknak

2019. március 26.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat vállalkozók számára készített legutóbbi hírleveleiben a következő témákról olvashat: OECD, Üzleti élet tisztasága műhelymunkák.

Megjelent az Interreg CENTRAL EUROPE negyedik pályázati felhívása

2019. március 19.

Megjelent az Interreg CENTRAL EUROPE program negyedik pályázati felhívása, amelynek alapvető célja, hogy a program 85 futó projektjének ígéretes eredményeit hasznosítsa. A felhívás 2019. július 5-ig áll nyitva, mintegy 10 millió EUR ERFA támogatási kerettel.  A pályázati kiírás az első két CE felhívás projekt-partnereinek kiemelt aktivitására számít.