Üdvözöljük a

Egyedülálló napelemszerelő-képzés indul Pécsett | Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Egyedülálló napelemszerelő-képzés indul Pécsett

Szerző: Kőhalmi Kálmán | 2018. március 1.

Az EU-Solar Zrt. fő profilja a napelemes rendszerek forgalmazása (42 MW), telepítése, az elektromosautó-infrastruktúra kiépítése. Mint felnőttképzési intézmény áprilisban kis teljesítményű szolár villamos erőművek telepítője, karbantartója elnevezésű, E-001625/2017/B001 nyilvántartásba-vételi számú, az SzPk-00152-16-06 3 07 2/1 programkövetelmény alapján államilag engedélyezett, 120 órás egyéb szakmai képzést szervez.

A napenergia-hasznosítás előnyei ma már mindenki számára ismertek. Rohamosan nő a lakosság és a nagybefektetők körében azok száma, akik nem csak felismerik a kiváló lehetőséget, hanem meg is hozzák a döntést, s megrendelik a napelemes rendszerek telepítését.

 

Az iparág és a piac eddig nem látott mértékben fejlődik hazánkban, óriási igényt teremtve olyan szakemberek, vállalkozások munkájára, melyek rendelkeznek a megfelelő végzettséggel, szakmai felkészültséggel, infrastruktúrával a napelemrendszerek telepítési, karbantartási, szervizelési feladatait illetően.

 

Ezt a kiemelt munkaerőpiaci igényt kívánja az EU-Solar Zrt. kielégíteni. Fő profilja a napelemes rendszerek forgalmazása (42 MW), telepítése, az elektromosautó-infrastruktúra kiépítése, s mint a Growatt inverterek kizárólagos magyarországi forgalmazója építi ki országos szervizhálózatát.

 

Szakmai felkészültségét felnőttképző intézményként (nyilvántartásba vételi szám: E-001625/2017) kívánja megosztani, s a szakmai végzettséget megszerző hallgatói számára igény esetén folyamatos kivitelezési munkamegbízásokat közvetít az ország minden területén.

 

Következő, áprilisban induló képzésük a

 

Kis teljesítményű szolár villamos erőművek telepítője, karbantartója

 

elnevezésű, E-001625/2017/B001 nyilvántartásba-vételi számú, az SzPk-00152-16-06 3 07 2/1 programkövetelmény alapján államilag engedélyezett, 120 órás egyéb szakmai képzés, melynek moduljai a következők:

 

  • Megújuló energetikai, szerelési alapismeretek
  • Szolár telepítési, szerelési ismeretek
  • Szolár rendszerek felügyelete, karbantartása

A képzés célcsoportja elsősorban olyan villanyszerelői vagy elektromos gép-és készülékszerelői végzettséggel rendelkezők, akik profilbővítéssel kívánnak egy dinamikusan fejlődő piac részeseivé válni.

 

A tudás, szakmai végzettség megszerzése, a képzés elvégzése minimális beruházást igényel, mely már az első két telepítés során megtérül, s a jövőben – garanciaként munkájának minőségére -  hozzásegíti a rendszeres munkamegbízásokhoz.

 

A képzési kínálatban azok is találnak megfelelőt, akik villanyszerelő végzettség hiányában szeretnének a napelemszerelő csapat hasznos tagjai lenni. (pl. ácsok, ipari alpinisták, értékesítők)

 

Részletes tájékoztató a képzésekről és jelentkezés:  www.edu-solar.hu

 

Kapcsolat:

EU-Solar Zrt., 7622 Pécs, Siklósi út 2.

telefonszám: +36 20 467 3333

e-mail: oktatas@eu-solar.hu

weboldal: www.edu-solar.hu